""
""

NEUNIŠTIVI SU! Real opet iz mrtvih, Luka Dončić sa druge planete i Maestro Ljulj za finale (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.02.17. | 20:35

Baskonija imala finale u džepu, ali je prokockala pobedu pred svojim navijačima i pala je posle produžetaka

Kakav je tim Real Madrid! Kakav je to karakter, mentalitet i pobednički duh! U četvrtfinalu Kupa kralja pre dve noći su se iz mrtvih digli i na produžetke - uz pomoć sudija - sprečili Andoru da napravi senzaciju. Večeras su na isti način u polufinalu nokautirali i domaćina turnira Baskoniju i pobedom 103:99 posle produžetaka obezbedili plasman u finale. Neuništivi su...

Izabrane vesti

A Luka Dončić i Serhio Ljulj su još jednom potvrdili da su među nekoliko najboljih koaprkaša Evrope. Takođe, i Entoni Rendolf je pružio još jednu jako dobru partiju.

Baskonija je imala pobedu na tacni, imala je podršku sa tribina, ali je ostala u neverici i šoku... Protiv Reala morate biti koncentirani od prvog do poslednjeg sekunda.  

Domaća ekipa je bolje počela meč i nošena podrškom sa tribina povela pet razlike na praju prve i početku druge četvrtine. Ali Luka Dončić i Entoni Rendolf su započeli seriju Reala kojom je Kraljevski klub preokrenuo rezultat i prešao u vođstvo od 44:35 na poluvremenu.

Kakva šteta! A tako je lepo ušla... (VIDEO)

Luka Dončić je eksplodirao u drugoj četvrtini kada je ubacio 11 poena i bio nerešiva enigma za odbranu domaćeg tima. Superatlentovani Slovenac je poluvreme završio sa 13 poena uz neverovatan procenat šuta: 4/4 za dva poena i 2/3 trojke! Plus je dodao tri skoka i dve asistencije. Za samo 10 minuta na parketu!

Real je u trećem kvartalu imao i 13 poena prednosti kada se razigrao Serhio Ljulj, ali je Baksonija uspela nekako da održi priključak i da se uoči poslednje četvrtine primakne na samo četiri poena zaostatka. Usledio je rafal trojki Baskonije u poslednjoj četvrtini. Buboa je pogodio tri trojke, raspucali su se Larkin i Hanga, domaći tim je stigao do 87:79 tri minuta pre kraja.

Izgledalo je da je Real u nokaduanu, ali kao protiv Andore u četvrtfinalu, uspeli su da se dignu iz mrtvih!

Rendolf je pogodio trojku, a potom je neverovatni Serhio Ljulj vezao sedam poena od kojih je posebno važna bila trojka za izjednačenje pola minuta pre kraja posle neverovatnog ofanzivnog skoka Dončića između trojice domaćih košarkaša. Imao je Ljulj i šut za pobedu, ali nije pogodio, pa se ušlo u produžetke - 89:89.

Suočena sa prokockanom pobedom, Baskonija je psihički pala u dodatnih pet minuta, Ljulj i Ajon su blistali i Real je opet izvojevao pobedu u produžecima kao u četvrtfinalu.

Fenomenalni Ljulj i Dončić su meč završili sa po 23 poena. Slovenac je šutirao 7/9 za dva, 2/3 za tri i 3/5 sa linije penala. Dodao je i šest skokova i tri asistencije. Za 29 minuta na parketu. Ljulj je igrao 33 minuta, "dvojke" je gađao 6/10, trojke 2/7 ali je blistao kada se lomilo. Sjajan je bio i Rendolf sa 20 poena uz 100 odsto u šutu za tri poena (3/3). Ajon je upisao 13 poena i osam skokova. 

Kod Baskonije je blistao Buboa sa 27 poena (5/8 za tri poena i 6/8 za dva), Hanga je ubacio 19, a Larkin 17 poena. Vojtman je imao 10 poena i 11 skokova. 


tagovi

BaskonijaEvroligaKup kraljaLuka DončićReal MadridRodrig BuboaSerhio Ljulj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara