""
""

Real vezuje Hantera za 1.750.000 evra! Fran Vaskez je sledeća meta, Gustavo Ajon bira između NBA ili Fenera

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.05.16. | 17:59

Kraljevski klub već kuje planove za narednu sezonu

Završetak evroligaške sezone u četvrtfinalu i gaženje od Fenerbahčea nije ono što su u redovima Reala želeli pred početak doigravanja. Međutim, kako je cela takmičarska godina bila turbulentna, sa mnogo uspona i padova sada već bivši šampion Evrope rešio je da već sada krene u veliku rekonstrukciju tima. Dok se treneru Pablu Lasu ozbiljno drma klupa, u ovom trenutku izvesno je da će iz sadašnjeg sastava otpasti - Gustavo Ajon

Izabrane vesti

Meksičkom centru ovo leta ističe ugovor sa Kraljevskim klubom koji definitivno neće biti produžen, a kao sledeće stanice već se pominju NBA liga ili - Fenerbahče. S druge stane Real je izgleda već dogovorio saradnju sa igračem koji će odmeniti Ajona na centarskoj poziciji, a u pitanju je defanzivni specijalista - Otelo Hanter

Kako specijalizovani košarkaški portal Eurohoops javlja - Hanter je prvobitno odbio mogućnost da postane igrač madridskog velikana, ali kako je zvanično poslednji kontinentalni prvak bio dovoljno uporan 30-godišnji Amerikanac je popustio kočnicu. Kako se navodi trebalo bi da stavi paraf na dvogodišnju saradnju vrednu 2.000.000 dolara, odnosno približno oko 1.750.000 evra.

Inače, ceo ovaj posao biće realizovan preko srpskog agenta Miška Ražnatovića, kojem je Hanterov menadžer Dejvid Li prepustio prava da završi transfer.

Po španskim medijima u vezu sa Realom dovodi se i prekaljeni centar Unikahe Fran Vaskez (33). Mada, lokalni list La Opinion tvrdi da Andalužani imaju usmeni dogovor sa Vaskezom o produžetku saradnju na još jednu godinu. Ali, u slučaju da Real ipak poželi da uzme nekadašnjeg reprezentativca Španije moraće da plati kompenzaciju u visini od 100.000 evra, što je jedini zahtev ljudi iz Unikahe. 

Real, inače, ima tu dugogodišnju tradiciju da na centarskim i pozicijama krilnog centra angažuje iskusne, proverene snage. Primer toga je i Andres Noćioni (36), dok je Felipe Rejes i dalje jedna od prvih opcija uprkos tome što takođe ima 36 godina.

(FOTO: MN Press, Star Sport)


tagovi

Real MadridOtelo HanterGustavo AjonFran VaskezEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara