""
""

Atletiko kuca na vrata polufinala: Grizman iz poklon penala potopio jalovi Lester (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.17. | 22:33

Jorgandžije u svom stilu - minimalna, ali vredna pobeda od 1:0 protiv šampiona Engleske

Korak po korak, nekako opet iz senke, Atletiko Madrid i Dijego Simeone krče put ka samoj završnici Lige šampiona. Jorgandžije su na stadionu Visente Kalderon pobedili engleski Lester sa 1:0 i, na osnovu prikazane igre, relativno mirno mogu da čekaju revanš na King Pauer stadionu.

Izabrane vesti

Nije ovo bila baš briljantna partija Atletika, imali su i neke bolje nastupe ove sezone, ali je španski klub sasvim zasluženo i čini se čak rutinski smirio četu Krega Šekspira. Imao je više šansi i udaraca ka golu protivnika, ali istini za volju, treba napomenuti da je Atletiko gol da iz poklon-penala u 27. minutu.  

Sudija Erikson je duel Marka Olbrajtona i Antoana Grizmana okarakterisao kao faul, što on i jeste bio, ali van kaznenog prostora, ali ga je švedski arbitar “uvukao“ u 16 metara.

A za razliku od nekih prethodnih penala u važnim utakmicama, Grizman je u večerašnjoj situaciji bio baš hladan, kao špricer i nije bilo spasa Kasperu Šmajhelu.

Mogli su domaći da povedu već u devetom minutu, Koke je dobro šutirao sa 22 metra, bio je blizu, ali je lopta na kraju završila na stativi.

Do kraja prvog dela igre kapiten Atletike još jednom se našao u prilici da zatrese protivničku mrežu, međutim, prohujala je bubamara pored stative, a Lester je mogao da predahne.

Atletiko je čvrsto držao konce igre u svojim rukama praktično na svakom delu terena, a Lester je bio prilično napadački impotentan. O tome svedoči i podatak da Lisice nisu uputile nijedan udarac u okvir gola Atletika.

Najbolji igrač šampionskog Lestera iz prošle sezone, Rijad Marez potpuno je utonuo u sivilo maltene tokom svih 90 minuta. Kao da ga nije ni bilo. U stvari, „pojeli“ su ga Simeoneovi pitbulovi u defanzivi.

Da stvar bude gora po Lester, u revanš utakmici neće moći da računaju na stub odbrane, Roberta Huta, koji je dobio suspendujući žuti karton.

U završnici utakmice mogao je i rezervista Anhel Korea da duplira prednost Atletika, ali baš nije imao sreće. 

ATLETIKO MADRID - LESTER 1:0 (1:0)
/Grizman 28pen/

ATLETIKO MADRID (4-4-2): Oblak - Huanfran, Savić, Godin, Luis - Saul Nigez, Gabi, Koke, Karasko (od 65. Korea) - Tores (od 75. Partej), Grizman

LESTER (4-4-2): Šmajhel - Simpson, Benaluan, Hut, Fuhs - Marez, Drinkvoter, Ndidi, Olbrajton - Vardi (od 77. Slimani), Okazaki (od 46. King)

(FOTO: Action images)


tagovi

Robert HutMark OlbrajtonLiga šampionaLester SitiKreg ŠekspirDijego SimeoneAtletiko MadridAntoan GrizmanAnhel Korea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara