""
""

Au, kakve bombardere Lacio ima... Napoli gubi dah (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.02.13. | 22:54

Nebesko-plavi uz evrogolove Radua i Lulića savladali Peskaru i opet beže Milanu i Interu dva boda. Nula u derbiju između Udinezea i Napolitanaca

 

Izabrane vesti

Lacio je teškom artiljerijom probio bunker Peskare. Rimljani su opravdali ulogu favorita protiv slabašnih gostiju i uz dva evrogola bekova Radua i Lulića obezbedili pobedu pd 2:0 koja ih je opet vinula na treće mesto i dva boda prednosti u odnosu na milanske gigante Milan i Inter.

Peskaru je načeo levi bek, Rumun Stefan Radu fenomenalnim golom u 29. minutu. Natrčao je na povratnu loptu i sa nekih dvadesetak metara iskosa poslao neodbranjiv projektil u mrežu nemoćnog Ivana Pelicolija.

Samo šest minuta kasnije: nova golčina i novo oduševljenje na Olimpiku! Sada je precizan bio bosanski internacionalac Senad Lulić. Takođe po vokaciji levi bek, ali momak koji u poslednje vreme igra u veznom redu jer Petković želi maksimalno da iskoristi kvalitete dva sjajna bočna levonoga igrača. Lulić je sjajno ušao sa levog krila u sredinu došao na nekih dvadeset i kusur metara od gola Pelicolija i raspalio po lopti. Zakucao ju je pod prečku Peskarinog gola i rešio pitanje pobednika.

Potom je viđena standardna Laciova disciplinovana igra. Nisu mnogo žurili u napad, strpljivo su čuvali loptu  i rezultat i osvojili vredan tri boda, a Peskara je potonula još dublje ka ambisu Serije B.

U derbiju između Udineza i Napolija, nije bilo golova. Napolitanci su bili bolji u prvom, a Zebre u drugom poluvremenu. Kavani je propustio dve odlične prilike, a Hamšik i Insinje po jednu. Umalo i Inler nije pogodio mrežu bivšeg kluba. Kod Udinezea je po običaju najopasniji bio Di Natale, ali nije našao način damatira De Sanktisa.

Napoli polako ispada iz trke za titulu jer im sada Juventus beži šest bodova, dok je Udineze sedam bodova udaljen od petog mesta koje vodi u Ligu Evrope. Dušan Basta je odigrao ceo meč za četu Frančeska Gvidolina

 

SERIJA A - 26. KOLO

Sampdorija – Kjevo 2:0 (1:0)
/Poli 33, Eder 83/

Parma – Katanija 1:2 (0:2)
/Amauri 87 – Lodi 5, Keko 44/

Atalanta – Roma 2:3 (2:2)
/Livaja 9, 44 – Markinjo 13, Pjanić 34, Torosidis 71/

Juventus – Sijena 3:0 (1:0)
/Lihtštajner 30, Đovinko 74, Pogba 89/

Kaljari – Torino 4:3 (1:0)
/Sau 37p, Konti 76, 90+4, Pinilja 87 – Ćerći, Stevanović 54, Bjanki 90+2p)

Inter - Milan 1:1 (0:1)
/Skeloto 71 - El Šaravi 21/

Bolonja – Fiorentina (odloženo)

Ponedeljak:
Udineze - Napoli 0:0

Lacio – Peskara 2:0 (2:0)
/Radu 29, Lulić 35/

Subota:
Palermo - Đenova 0:0


tagovi

EvropaItalijaLacioPeskaraSenad LulićSerija AStefan Radu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara