"Barnsov pogodak"
"Barnsov pogodak"

Barns 0,4 sekunde pre kraja za Kerov rekord, Lebron u TOP 20 poentera u istoriji NBA lige (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.04.15. | 09:26

Golden Stejts savladao Finiks sa 107:106. Klivlend bolji od Majamija, a Hjuston od Dalasa

Barnsov pogodakDve kolosalne defanzivne greške u poslednjem minutu, ali Harisonu Barnsu to niko neće uzeti za zlo. Ključnim košem 0,4 sekunde pre kraja utakmice sa Finiksom 22-godišnji momak uz Ajove se iskupio i Golden Stejtu doneo pobedu od 107:106.
"Čim sam izbacio loptu trener Stiv Ker me je pogledao u fazonu: Zabrljao si dva puta u odbranu, ali OK", smejuljio se Harison posle meča.

Uostalom Ker ima poseban r azlog za zadovljstvo. Pobeda nad sansima Voriorsima je 62. u sezoni čime je izjednačen rekord trenera u debitantskoj sezoni u NBA ligi. Pol Vestfal je to u sezoni 1992/1993 baš sa Finiksom imao učinak 62-20, a u sezoni 2010/2011 isti podvig je načinio i Tom Tibodo sa Čikago Bulsima.

Izabrane vesti

Golden Stejt je već na 62/13. Na poslednjih 11 utakmica isto toliko uspeha. Kod kuće 35 pobeda i samo dva poraza – ubedljivo najbolji učinak u NBA ligi. Ovaj put junak je Barns, mada je Stef Kari sa 28 poena, osam skokova i pet asistencija podneo najveći teret. Klaj Tompson je pomogao sa 16, Barns samo sa četiri. Ali onaj jedan bio je vredan.

U Finiksu, Bledso je ubacio 18 poena i imao 11 asistencija, tek nešto gori košgeterski učinak imali su Markif Moris (17, 12 sk) i Brendan Rajt (16, 12sk). Uzalud, ali Sansi još imaju matematičke šanse da obezbede mesto u plej ofu.

Veče je dakle obeležio pogodak Barnsa, ali poslednje sezone u NBA ligi pripadaju Lebronu Džejmsu, koji je u pobedi Klivlenda nad Majamijem 114:88 ubacio 23 poena i pretekao legendarnog centra Njujork Niksa Patrika Juinga na 20. mestu večne liste najboljih strelaca. Džejms je sada na koti 24.837, a sledeća meta je ikona NBA lige Džeri Vest sa 25.192 poena u karijeri.
"Počastvovan sam. Kada sam odrastaš gledaš te ljude i samo se nadaš da ćeš jednog dana tako i ti. Kad se samo setim šta su Niksi tih 90-ih godina radili pod vođstvom Peta Rajlija... A Juing je bio kamen temeljac" , kaže Džejms, koji je navikao da ruši velikane.

Pre Juinga pali su i Čarls Barkli, Alen Ajverson, Rej Alen... I to sve samo u prošloj sezoni.

Džejmsov dojučerašnji saigrač Dvejn Vejd sasvim drugačije raspoložen. Prva zvezda Majamija je naima još u drugoj četvrtini morala van igre zbog jakog udarca u koleno koji je zabrinuo sve u taboru tima sa Floride. Povreda prema prvim prognozama nije ozbiljnije prirode, ali možda će Vejd morati na kraću pauzu, a to bi moglo da bude kobno za Hit koji je na deobi osmog mesta na Istoku.

U Dalasu, Hjuston je savladao Maverikse sa 108:101 pošto je Džejson Teri ubacio presudnu trojku pri rezultatu 95:95, a Džejms Harden sa 24 poena maltretirao čuvare. Dirk Novicki je ubacio 21 poen za Dalas, ali nije mogao da zaustavi put Raketa ka drugom mestu Zapadne konferencije, tik iznad Memfisa, a iza Golden Stejta.

Maveriksi će sva je prilika regularni tok sezone završiti na sedmom mestu na Zapadu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaMajami HitLebron DžejmsHjuston RoketsHarison BarnsFiniks SansDalas Maveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara