Žan Kler Todibo
Žan Kler Todibo

Barsa brža od Juventusa, novi Varan od leta Katalonac

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.01.19. | 12:28

Stiže kao slobodan igrač, ugovor na četiri sezone

Juventus je dugo trčao tu trku, ali kad se Barselona umeša malo ko može da izdrži. Žan-Kler Todibo biće novi štoper Blaugrane, tvrde katalonski, ali i italijanski mediji, mada će transfer sačekati leto kada će 19-godišnjem centralnom beku isteći ugovor sa Tuluzom, pa će stići bez obeštećenja.

Katalonski Sport piše da na stadionu “Kamp Nou” smatraju da su utanačili sve detalje i da će Todibo potpisati ugovor na četiri sezone. Istina, postoji opcija da odmah bude prosleđen negde na pozajmicu, pošto nije lako mladom igraču da se domogne prvog tima Barselone. Zavisiće od toga kako se bude pokazao tokom letnjih priprema, ako i bude odlazio otići će u avgustu.

Izabrane vesti

Todibo je inače bio i višemesečna želja Napolija, a kao potencijalni kupci pominjali su se i Lajpcig i Bajer iz Leverkuzena, ali Nemci nisu imali čime da zaprete u sudaru sa najvećim klubovima Evrope.

Na kraju je presudio uticaj Erika Abidala, koji je ubedio “novog Varana”, kako pojedinci nazivaju Todiboa, da je Barselona pravi izbor. Za mnoge nije bio, ali Todibo će imati tu letnju turneju da pokaže da zaslužuje da ostane u katalonskom gigantu. Barselona svakako neće stati ovde, Todibo stiže sa čistim papirima, pojuriće Blaugrana još jednog štopera. Matijs de Liht je odavno prvi pik.

 


tagovi

Žan Kler TodiboZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara