""
""

Barsa u frci zbog novog trenera: Tata prva opcija, Laudrup, Kuman, Boaš, Bijelsa samo želje...

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.13. | 12:30

Iako je izgledalo kao definitivno da će anonimni Rubi naslediti Tita Vilanovu u klubu postoje raličita mišeljenja što se tiče izbora novog stratega

Šok u Barseloni koji se mora prebroditi što pre. Katalonski klub je iznenada ostao bez trenera zbog bolesti Tita Vilanove koji je morao da se povuče. U prvi mah je izgledalo kao sigurno da će ekipu preuzeti njegov nedavno promovisani pomoćnik Đoan Fransesk Ferer popularno Rubi.

Izabrane vesti

Ali, izgleda da u klubu postoji više različitih mišljenja o izboru novog stratega i da Rubi nema jednoglasnu podršku, zbog svog neiskustva. Nekoliko imena je iskočilo u prvi plan, a kao najozbiljniji kandidat sada se pominje Herardo Tata Martino, nekadašnji selektor Paragvaja i do nedavno trener argentinskog Njuels Old Bojsa. Argentinska i španska štampa piše da su kontakti kluba i Martina već uspostavljeni i da se očekuje da uskoro nekog do najuticajnijih klupskih zvaničnika otputuje u Argentinu i postavi pred Argentinca konkretan predlog. Posebno je zanimljivo da je Martino veliki prijatelj sa Horheom Mesijem, ocem prve zvezde tima Lionela.

Martino je sa Paragvajem igrao finale Kopa Amerika, a u prošloj sezoni je Njuels doveo do titule prvaka Argentine i polufinala Kopa Libertadores. Realno, najveća Martinova prednost je što je slobodan.

Za razliku od njega ostali kandidati koji se pominju su zauzeti u svojim klubovima. A, pominju se Ernesto Valverde, Mihael Laudrup, Ronald Kuman, Andre Viljas Boaš i Luis Enrike. Međutim svi oni su zauzeti u svojim klubovima. Svonsi ne pomišlja da se odrekne Laudrupa, baš kao ni Fejenord Kumana. Valverde i Enrike su tek nedavno stigli u Bilbao, odnosno Seltu. Poseban slučaj je Viljas Boaš koji u ugovoru sa Totenhemom ima klauzulu da klub mora da ga pusti ako ga bude zvala Barselona. Od slobodnih trenera, licitira se sa imenima Marsela Bijelse, Jupa Hejnkesa i Franka Rajkarda, s tim što jedino Rajkard deluje kao realna opcija.

Čelnici Barse su najavili da će novog trenera izabrati u ponedeljak, najkasnije u utorak jer ih uskoro očekuje prijateljski meč u Minhenu protiv Bajerna.  

Ko je po vama najbolje rešenje za trenera Barselone? Odgovor možete dati u anketi ispod. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Đoan Frančesk Ferer RubiEvropaHerardo MartinoMihael laudrupPrimeraŠpanijaTito Vilanova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara