Bekali izbacio Planića iz tima: Ne želim više da ga vidim na terenu !

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.12.18. | 18:56

Kontorverzni biznismen još jedno zablistao

A anketi kolega, naš štoper Bogdan Planić je pre dve nedelje izabran za najboljeg stranog fudbalera u Rumuniji! Glasovima prvoligaških fudbalera, srpskom defanzivcu je pripalo laskavo priznanje.

Petnaestak dana kasnije, Planić je izbačen iz startne postave FCSB-a na zahtev gazde kluba Điđija Bekalija?! Makar je takva Bekalijeva naredba treneru Diki.

Izabrane vesti

Kontroverzni biznimen je već godinama poznat po skandaloznom ponašanju, izjavama i odlukama. Rumunski mediji su već oguglali na Bekalijeve ludorije, ali sada su i oni iznenađenje je Planić jedan od najboljih fudbalera rumunskog šampionata.

„Điđi Bekali već godinama misli da se razume u fudbal, ali sada misli da se jedini u Rumuniji razume u fudbal“, navodi Gazeta na početku tekstu o izbacivanju Planića iz tima.

FCSB, nekadašnja Steaua, je trenutno druga na tabeli u prvenstvu sa tri boda manje od lidera Kluža kojeg dočekuje u subotu u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata. Bekali je besan otkako je FSCB pre tri kola doživeo ubeldjiv poraz od Sepsija u gostima (2:4). Za taj fijasko je okrivio standardne štopere Planića i Balašu iako u Rumuniji postoji koncenzus javnosti da su u pitanju dvojica najboljih štopera u ligi. Uostalom, Balaša je jedini štoper u reprezentaciji Rumunije iz domaćeg prvenstva.
Ne želim da ih više vidim na terenu! Toliko su loši da su me potpuno razbesneli“, rekao je Bekali posle pobede nad Botošanijem od 3:1 u prošlom kolu.  

Dakle, FSCB je pobedio, primio je samo jedan gol, ali Bekali je besan?! Zašto?

Zato što je reč o dvojici igrača koji nisu došli u klub kao njegove želje, već kao predlozi direktora Stojke i trenera Dike. Oni su ujedno i jedina dvojica fudbalera u prvoj postavi koje nije lično birao Bekali. A formirali su po mnogima najbolji štoperski tandem u ligi. Uzalud. Bekali ih ne voli. Već u januaru želi da dovede štopere Andreja Burku iz Botošanija i Julijana Kirstee iz Gaz Metana. I niko ne može da ga spreči u toj želji niti da mu protivreči...  

Aktuelni trener Nikolae Dika je klupska legenda i Bekalijev miljenik iz igračkih dana, ali je kao trener uglavnom marioneta koja bez pogovora ispunjava sve Bekalijeve hirove i naređenja.

Letos je Ajntraht iz Frankfurta želeo Planića, ali je Bekali istakao cenu od 10.000.000 evra i rasterao potencijalne kupce. Tvrdio je da Planić nije na prodaju, a ubrzo mu je dao i kapitensku traku. Sada ne želi da ga vidi na terenu?!

Inače, Planić ima ugovor sa rumunskim klubom do 2021. godine.

(FOTO: reuters)


tagovi

Điđi BekaliBogdan Planić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara