Điđi Bekali
Điđi Bekali

Bekali ne haje za meč: Dobrovoljci, ko će na teren?

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.03.18. | 10:20

Led je juče odložio meč, pa će Hermanštat i FCSB danas odmeriti snage u okviru četvrtfinala kupa Rumunije

Trebalo je da bude praznik, ljudi su se okupili na stadionu, ali je meč odložen. Okršaj Hermanštata i FCSB-a u okviru četvrtfinala kupa Rumunije pomeren je za danas u 13.00, pošto organizatori susreta i pored svih napora nisu uspeli da osposobe teren za igru.

Naime, tokom jučerašnjeg dana u gradu u Transilvaniji bio je "debeli" minus, pa je poligon bio potpuno zaleđen. Arbitar je pomerio meč za sat vremena, ali se ni u tom periodu nisu stekli uslovi za igru. Danas se u Sibijuu u zakazano vreme očekuje šest stepeni ispod nule, bez padavina, pa će drugoplasirani iz drugog ranga dočekati drugoplasiranog iz ligaškog dela najjačeg društva. 

Izabrane vesti

The brilliant world of Romanian football in front of your eyes. How to beat the ice with some brooms, a wheelbarrow and some shovels. Happened last night before Hermannstadt - FCSB in the Romanian Cup. pic.twitter.com/PdQguMMuh3

— Emanuel Roşu (@Emishor) March 1, 2018

Inače, čitava priča oko okršaja na Gradskom stadionu u Sibijuu imala je čudesnu uvertiru. FCSB, tačnije kontroverzni vlasnik Điđi Bekali, svojski se trudio da odloži meč, jer nije bio raspoložen da gleda kako se njegovi igrači mrznu i rizikuju povrede, kad ih već za vikend čeka prvo kolo plej-ofa. Rumunski mediji navode da je Bekali čak pričao sa fudbalerima i raspitivao se o mogućnosti da ne igraju utakmicu, a potom zvao predsednika Valerijua Argašealu i doslovce ga pitao:
"Šta će se desiti ukoliko se uopšte ne pojavimo na stadionu? Hoće li nas dodatno kazniti, ili će samo registrovati 3:0 u korist Hermanštata?"

Juče pre podne Bekali je izjavio da će svaki igrač da bude pitan da li želi da igra, i da će samo oni koji su rekli da hoće biti poslati na teren. Očigledno je da se radi o doborovoljnoj utakmici, bar iz gledišta bukureštanskog tima, pošto je za vlasnika FCSB-a kup nevažno takmičenje.

Gostima se, dakle, ne igra, pa će na Gradski stadion danas verovatno da istrče klinci i drugopozivci. Sa druge strane, Hermanštat ozbiljno shvata nacionalni kup, a čak je nabavio i reflektore iz Italije, za 50.000 evra, kako bi se - kako je prvobitno planirano - meč odigrao u večernjem terminu. Stadion je rasprodat, 14.000 ulaznica je razgrabljeno.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 13:00 4534 RUM K Hermannstadt - FCSB ds 1X 2,19
Ukupna kvota2,19

RUMUNIJA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak
Gaz Metan - Astra 1:0 (Rondon 27)

Sreda
17.30: (5,50) Hermanštat (3,60) FCSB (1,60)

Botošani - KSMS Jaši - ODLOŽENO

*** kvote su podložne promenama

FOTO: Shutterstock


tagovi

FCSBHermanštatsportsko klađenjeĐiđi Bekali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara