"Lavin - novi Vins Karter?"
"Lavin - novi Vins Karter?"

Belci, ipak, umeju da skaču: Planeta se klanja novom Karteru! Kari na šuterskom prestolu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.02.15. | 09:14

Zeku Lavin je posle nekoliko godina vratio draž takmičenju u zakucavanju prikazavši nekoliko neverovatnih poteza

Lavin - novi Vins Karter?

Spektakl na Ol staru kakav smo dugo čekali! Još pre nekoliko nedelja dalo se pretpostaviti da nas čeka fantastično nadmetanje u brzom šutiranju trojki pošto se u konkurenciji našao sam šuterski krem lige, ali čak ni većina optimista nije mogla da očekuje nadmetanje u zakucavanjima kakvo smo gledali. Neverovatni Stef Kari je i zvanično krunisan kao "zlatna haubica" NBA lige posle pobede u trojkaškom obračunu, dok je titula najboljeg u zakucavanjima otišla rukiju Minesote Zeku Lavinu koji nam je dokazao da belci ipak umeju da skaču!

Izabrane vesti

Ako smo prethodnih godina bili pomalo razočarani Slem Dank kontestom, onda ovoga puta nemamo razloga da se žalimo! Zek Levin, Viktor Oladipo, Majls Plamli i Janis Adetokumbo priuštili su nam spektakl u Barkliz areni u Bruklinu, a novajlija iz redova Minesote prikazao je jedan od najimpresivnijih nastupa na ovom nadmetanju u 21. veku. Nekim potezima podsetio je na legendarnog i neponovljivog Vinsa Kartera na oduševljenje svih prisutnih. Devetnaestogodišnji momak poreklom iz Vašingtona izašao je na parket u čuvenom dresu Majkla Džordana iz kultnog filma "Spejs džem" koji ga je, po sopstvenom priznanju, podstakao da se bavi košarkom. Ono što je Lavin kasnije izveo ne bi postidelo ni njegovo leteće visočanstvo!

U prvoj rundi takmičenja u zakucavanju otpali su Majls Plamli i Janis Adetokumbo za koje se nikako ne može reći da su razočarali, ali su Lavin i Oladipo jednostavno bili nedostižni. Kada je finale došlo na red, bek Orlanda je takođe morao da se pomiri sa činjenicom da ima neko bolji, iako je taj neko - posle mnogo godina - belac! Zek Lavin je postao heroj što mu je bilo neverovatno i nakon što mu je uručena nagrada.
"Još uvek sam na sedmom nebu! Imam utisak kao da sanjam kada u glavi premotam film i setim se ko je sve držao ovu nagradu. Stalno sam se zamišljao na tom mestu i sada mi se san ostvario. Drago mi je što je moja porodica ovde i što smo zajedno prošli kroz ovo", istakao je Lavin.

Na kraju, kada pogledate zakucavanja Viktora Oladipa, verovatno će vam biti žao što se ne dodeljuju makar dve nagrade.

Zvanično najbolji šuter na planeti - Stef Kari

Kada je reč o takmičenju u brzom šutiranju trojki, Stef Kari je pokazao zbog čega ga dobar deo košarkaških poklonika vidi kao najboljeg šutera na planeti! Osam najboljih trojkaša u ligi ovoga puta se našlo na nadmetanju, a titulu je branio Marko Belineli. Pored beka San Antonija i zvezde Golden Stejta, učešće su uzeli i Džejms Harden, Klej Tompson, Kajri Irving, Kajl Korver, Vesli Metjuz i Džej Džej Redik. Koliko je bila nemilosrdna konkurencija najbolje ilustruje činjenica da se u finalu nije našao prošlogodišnji šampion Belineli, procentualno najbolji trojkaš lige Korver (52,3%), kao i čovek koji je do sada u sezoni pogodio najviše šuteva za tri poena Metjuz (161 ubačena trojka). Ipak, tamo su se našla "Spleš braća", kao i plejmejker Klivlenda Kajri Irving, a titulu je odneo Stef Kari koji je u finalu ubacio neverovatnih 27 poena vezavši čak 13 pogodaka uzastopce! Geni njegovog oca Dela ga definitivno nisu zaobišli.

Pre dva glavna događaja subotnjeg programa održana su još dva uvodna. Na takmičenju "Šuting stars" titulom se okitio Tim Boš koji je treći put uzastopno bio najbolji u ovom nadmetanju. Pobednički tri činili su zvezda Majamija Kris Boš, legenda Atlanta Hoksa Dominik Vilkins, kao i igrčaica iz WNBA Svin Keš. Presudni koš sa pola terena postigao je Vilkins i tako "zapušio usta" Šakilu O'Nilu i Čarlsu Barkliju koji su čitavo veče zbijali šale na njegov račun sa mesta komentatora. Treba li napomenuti da se niko nije naljutio?

S druge strane, na nadmetanju u veštinama pobedu je van svih očekivanja odneo plejmejker Hjustona Patrik Beverli koji je u finalu bio bolji od Brendona Najta. Takmičili su se još i Trej Burk, Ajzea Tomas, Kajl Lauri, Denis Šroder, Džef Tig i Elfrid Pejton, a interesantno je da je Beverli "uskočio u patike" povređenog Džon Vola koji nije bio u prilici da se nadmeće, te je organizator igre Roketsa na mala vrata uspeo da osvoji ovu simboličnu titulu.

Ostaje još da se odigra centralni meč Ol star vikenda, odnosno duel Istoka i Zapada koji je na programu u noći između nedelje i ponedeljka (dva sata posle ponoći).

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zek LavinViktor OladipoStef KariNBA Ol star 2015NBA ligaMinesota TimbervulvsKlej TompsonEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara