"Detalj sa današnjeg treninga"
"Detalj sa današnjeg treninga"

Biće sever Evrope ceo crveno-beo: U Zvezdi bezbrižni posle žreba za LE

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.13. | 15:16

IBV i HB obradovali Bratislava Živkovića i Nenada Milijaša

Detalj sa današnjeg treninga

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Slovenije)

Izabrane vesti

Tračak radosti u crveno-belom taboru u Sloveniji posle žreba za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope u kojem će Zvezda igrati sa boljim iz duela islandskog IB Vestmaneja i HB Toršavna sa Farskih Ostrva. Jasno, Islanđani su favoriti u prvom krugu, ali može se reći da je ovaj put žreb bio milostiv za Crvenu zvezdu.
"Lepo, lepo", u glas su govorili članovi Zvezdinog stručnog štaba gledajući prenos žreba, a koliko ih je rezultat obradovao najbolje oslikavaju i šale kada su videli da u IBV-u igraju čak šestorica Engleza (među kojima i čuveni golman Dejvid Džejms, sa 42 godine i pomoćnik trenera u islandskom klubu ).
"Uuu, pa ovi su opasni, vidi koliko Engleza", sa osmehom su izjavljivali.

Međutim, kada su se uozbiljili priznali su da je baš taj engleski element u igri obe ostrvske ekipe još jedna olakšavajuća okolnost za crveno-bele, jer su timovi koji su prebacivali sredinu terena u prošlosti "ležali" srpskoj školi fudbala.
"Odgovara nam taj stil, ali treba da budemo obazrivi, jer nisu to oni timovi koje su naši klubovi gazili pre 10 godina. I tamo se ulaže, dovode se stranci i treba dobro da se pripremimo, da dobijemo što više informacija o njima i ne dozvolimo iznenađenje", rekao je Bratislav Živković, koji u odsustvu šefa struke vodi treninge na pripremama Zvezde u Sloveniji.
"Činjenica je da su oba tima nepoznanica za nas, ali dobro je što prvi meč igramo kod kuće, pred našim navijačima i sigurno da rivalima, nenaviknutim na takvu atmosferu, neće biti lako...  Realno, moglo je da bude mnogo gore", iskren je Živković.

Bezbrižan je i kapiten Nenad Milijaš, koji je tokom bogate karijere imao prilike da igra i na Islandu i na Farskim Ostrvima.
"Bio sam i tamo i vamo, ali stvarno ne znam šta da vam kažem o njima, jer ih uopšte ne poznajem. Opet, najbitnije je da se mi spremimo, jer smo mi ti koji su favoriti i od nas zavisi... Samo, ovde ima dosta mladih, dobrih, ali mladih igrača, pa bi bilo dobro da što pre dovedemo pojačanja o kojima se priča kako bismo imali vremena da se uigramo", kaže Miljaš.

Da ne bude zabune – bez bilo kakve zebnje u glasu.
"Nema straha i nema potrebe da se plašimo bilo čega. Ne treba da bežimo od toga da smo kvalitetniji tim. Ali, ovo je tek prvo kolo, a naredni izazovi biće mnogo teži".

Milijaš je, takođe, priznao da nije pratio žreb, već da je samo pogledao ime protivnika. Uostalom, veći deo igrača je tokom žreba spavao odmarajući između dva treninga.

(FOTO: Star Sport, Srđan Stevanović)


tagovi

Bratislav ŽivkovićFK Crvena zvezdaFarska OstrvaIBVLiga EvropeNenad Milijašpripreme 2013Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara