Bobić: Jovićeva klauzula je manja od 7.000.000 evra, ranije su menadžeri dolazili samo zbog aerodroma

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.19. | 22:36

Miris Lige šampiona se opet oseća u Frankfurtu...

Ajntraht je na čudesan način preokrenuo protiv Hofenhajma pošto je do 89. minuta g ubio 1:2. Sa dva gola u finišu meča je došao do pobede kojom je četvrtoplasiranoj Borusiji Menhengladbah prišao na samo tri boda zaostatka. Stadion je eksplodirao!

Ajntraht je jedno od najprijatnijih iznenađenja sezone...
„Atmosfera je impresivna. Tribine su bile sve glasnije, a igrači sve više jurišali kao preokretu. Kada smo izjednačili, bila je očigledna želja da što pre krenemo ka pobedonosnom golu. Imali smo i sreće, ali momci su pokazali ogromnu želju“, rekao je Ajntrahtov sportski direktor Fredi Bobić za nemačku televiziju Skaj.  

Izabrane vesti

Pored dobrih igara u Bundesligi, Ajntraht sjajno gura i u Ligi Evrope gde ga očekuje dvomeč u osmini finala sa Interom. A nemački navijači su manje od 24 sata otkupili 13.500 karata za gostovanje u Milanu naredne nedelje
„Ono kroz šta trenutno prolazimo je fantastično. Ljudi u Frankfurtu su ponosni na Ajntraht. Onda shvatite koliko fudbal može da učini ljude srećnima i promeni im život. To pokazuje moć fudbala. Naravno, važno je i da ne preteramo sa euforijom. Treba da ostanemo skromni i da pazimo na greške. Najbolje to vidimo na primeru Borusije Dortmund. Svi koji su pričali da je Borusija prvak na devet bodova prednosti su sada dobili lekciju. Nama je najvažnije da činimo ljude srećnima“.

Kakve su vam šanse da zadržite najbolje igrače poput Jovića, Rebića i Alea?
„Mislim da ćemo imati jak tim i sledeće sezone. U ovom trenutku ne mogu da tvrdim da će biti odlazaka. Za sve one koji misle da sigurno ostajemo bez nekih igrača, mogu da poručim: Niko još nije prodat. To bi možda mogli da kažemo u slučaju da postoje neke fiksne klauzule, ali te klauzule ne postoje“, ostao je zakopčan Bobić o konkretnim slučajevima.

Međutim, Ajntrahtov sportski direktor je otkrio i za koliko para će nemački klub otkupiti Luku Jovića. Njemu na leto ističe dvogodišnja pozajmica iz Benfike, a Ajntraht ima rok do kraja aprila da ga otkupi po fiksnoj ceni. Do sada su nemački mediji trvdili da je otkupna klauzula 6.000.000 evra, a portugalski mediji su pisali da je cena 12.000.000 evra.
„Jovićeva otkupna klauzula je manja od 7.000.000 evra. Sa njim smo napravili dobar posao i kod nas je mnogo napredovao. Sada nam je loža puna skauta evropskih klubova, a ranije su menadžeri dolazili u Frankfurt samo zbog presedanja na aerodoromu. Cena? Videćemo... Sume na na tržištu su u ovom trenutku jedva opipljive. Veliki klubovi ne kucaju na vrata u februaru ili martu. Čekaju rasplet sezone i da vide da li će biti šampioni ili da li će se kvalifikovati za Ligu šampiona“, rekao je Bobić.

(FOTO: reuters)


tagovi

Fredi BobićLuka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara