"Bogdanović i Lopez blistali u Indijani"
"Bogdanović i Lopez blistali u Indijani"

Bogdanovićev savršeni rafal u taličnom Indijanapolisu, Sunca spržila Teksas! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.03.15. | 08:44

Najbolji hrvatski igrač razbio je Pejserse u njihovoj kući ubacivši 21 poen bez promašaja iz igre za veliki trijumf Bruklina - 123:111

Bogdanović i Lopez blistali u Indijani

Indijanapolis je očigledno omiljeni grad balkanskih igrača! Nekada je reprezentacija Jugoslavije tu srušila Drim tim, a prethodne noći je hrvatski reprezentativac, Bojan Bogdanović, zatrpao koš Indijane sa 21 poenom, a sve to uz samo jedan promašaj i to sa linije penala! Bruklin je, pritom, dobio meč protiv direktnog konkurenta koji može mnogo da mu znači u borbi za plej-of - 123:111. S druge strane, Finiks je nošem sjajnim Erikom Bledsoom napravio iznenađenje dobivši favorizovani Hjuston usred Teksasa - 117:102, dok su Memfis Grizlisi u sinoćnjem derbiju zapada bili bolji od Portlanda - 97:86.

Izabrane vesti

Bruklin Netsi sada zaostaju samo pobedu za Bostonom koji trenutno drži u rukama poslednju kartu za plej-of na Istoku gde se stvorila velika gužva u borbi za doigravanje. Čak četiri ekipe deli samo jedan trijumf, a osim tima Lajonela Holinsa tu su i Šarlot, Boston i Indijana. I upravo su Pejsersi stradali prethodne noći - 123:111 i to uglavnom od ruku Bojana Bogdanovića i Bruka Lopeza. Tandem Netsa ubacio je zbirno 47 poena uz nestvarnih 19 pogodaka iz 22 šuta iz igre! Snažni centar je, ipak bio efikasniji, ubacio je 26 poena uz po četiri skoka i blokade, ali je hrvatski reprezentativac bio podjednako ubojit. Ubacio je pet poena manje, ali nije imao promašaj iz igre (8/8), a neki njegovi pogoci došli su u ključnim momentima za franšizu iz predgrađa Njujorka. S druge strane, Džordž Hil je predvodio Indijanu sa 18 pogodaka i devet asistencija, dok su njegov prezimenjak Solomon i Luis Skola upisali po 17 koševa.

Na suprotnoj obali za iznenađenja je bio zadužen Finiks. Momci Džefa Hornaseka stigli su u Teksas na meč protiv Hjustona kao autsajderi, a napustili su sa štitom za šta najviše mogu da zahvale Eriku Bledsou. Sjajni bek Sansa potpuno je razbio domaćina, radio je na terenu sve poslove i doneo trijumf koji ekipi Džefa Hornaseka itekako znači u jurnjavi sa Oklahomom i Nju Orleansom za osmo mesto na Zapadu. Bledso je ubacio 34 poena uz osam skokova, četiri asistencija, tri ukradene lopte i blokadu, pa je jasno ko je jedini "krivac" za neuspeh Hardenove čete. No, uzrok tome je i jedna od slabijih partija pomenutog Bradonje u ovoj sezoni. Superstar Hjustona ubacio je "samo" 16 poena uz mizeran šut iz igre, a kada je tako ekipa Kevina Mekhejla je tek prosek u najjačoj ligi sveta.

S druge strane priče, ali u istoj konferenciji derbi su odigrali Memfis i Portland, a Grizliji su pokazali da još uvek ne odustavu od prvog mesta na Zapadu, iako Golden Stejt očigledno ne planira da ga prepusti bilo kome. Tim Dejva Jegera je reklo bi se rutinski srušio Blejzerse u Fedeks forumu - 97:86, a zasluge po pravilu idu celoj ekipi. Da, Džef Grin je sa 23 poena i devet skokova bio najzapaženiji, Majkl Konli je odigrao sjajno upisavši 21 poen i devet dodavanja,  ali su i svi ostali članovi petorke Memfisa bili dvocifreni. Uz to, atomska odbrana kojom su sveli ozbiljnu ekipu Portlanda na samo 86 poena ide "na dušu" svoj desetorici koja su učestvovala u novoj pobedi Grizlija. Jedini je Demijan Lilard bio na prepoznatljivom nivou pošto je sasuo 27 poena, dok je Lamarkus Oldridž bio na dobrom putu da uradi nešto slično, ali ga je povreda šake prinudila da napusti meč posle samo 17 minuta na terenu i sa već tada 16 poena na svom kontu.

NBA:

Indijana - Bruklin 111:123
/Gil 18 - Lopez 26/

Detroit - Čikago 107:91
/Džekson 22 - Gasol 27/

Hjuston - Finiks 102:117
/Motiejunas 18 - Bledso 34/

Memfis - Portland 97:86
/Grin 23 - Lilard 27/

Golden Stejt - Juta 106:91
/Kari 24 - Fejvors 21/

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaMemfis GrizlisIndijana PejsersHjuston RoketsErik BledsoBruklin NetsBruk LopezBojan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara