"Blokada za crveno-bele"
"Blokada za crveno-bele"

Bolan poraz: Zvezda pala u neizvesnoj završnici, povreda kapitena i to bacila u drugi plan

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.10.15. | 18:55

Kapiten domaćih iznesen je na nosilima s parketa posle jednog duela sa Savom Lešićem, videćemo koliko je povreda noge ozbiljne prirode

Blokada za crveno-belePionir više nije  neosvojiva tvrđava Olimpija iz Ljubljane uspela je da nanese težak poraz Crvenoj zvezdi, posebno kada se se zna da je kapiten Luka Mitrović napustio teren u trećoj deonici i nije poznato koliko je njegova povreda noge ozbiljne prirode. Zmajčeki su bolje odigrali poslednju deonicu i zabeležili veliku pobedu na strani - 77:73.

Zvezda je na početku imala problema u napadu, pa je Olimpija odlično otvorila meč serijom 7:0. Crveno-beli su prvi koš postigli posle skoro puna četiri minuta igre, a strelac je bio Luka Mitrović sa linije za slobodna bacanja. Olimpija je igrala jaku odbranu, a Zek Rajt je u napadu diktirao ritam Zmajčeka. U tim momenima prisutni gledaoci u Pioniru su se žalili na sudijski kriterijum (mnogo dosuđenih koraka), a Gal Mekel odgovorio na to odličnom igrom i šest postignutih poena u nizu. Ipak, pred kraj prve deonice i na početku drugog dela Zvezda je stegla odbranu i to joj je donelo lake poene (polaganje Branka Lazića) i seriju 15:0 kojom se šampion ABA lige rezultatski odlepio. Do kraja poluvremena gosti su uspeli da se vrate u rezultatski egal.

Izabrane vesti

Prisutni su s posebnim oduševljenjem pozdravljali svaki potez mladog Marka Gudurića koji polako izrasta u ljubimca pristalica crveno-belih, a i Lazić je dobio ovacije zbog borbenosti koju prikazuje, posebno u odbrani. Treća četvrtian bila je ogledalo prvog poluvremena. Zvezda je bežala, a Zmajčeki sve vreme bili tu i disali za vrat crveno-belima. Na sve su imali odgovor. Na ulasku u poslednjih 10 minuta rezultat je glasio - 53:49. U poslednjoj deonici gosti sudošli do vođstva. Rezultat se nekoliko puta lomio, a tek na kraju meča gosti su stigli do jako teške pobede. Poslednji napadi su išli na ruku Olimpiji, a Zek Rajt je vezanim poenima presudio favorizovanom domaćinu. 

Njefikasniji u domaćem timu bio je  Gal Mekel sa 19 ubačenih poena, po 14 su postigli Mitrović i Cirbes, dok se kod gostiju istakao izuzetno raspoloženi Miha Lapornik sa 22 ubačenih poena. 

Zvezda u sledećem kolu ABA lige gostuje Metalcu, dok Olimpija dočekuje podgoričku Budućnost. Pre toga, crveno-bele očekuje gostovanje Real Madridu u Evroligi. Meč je na programu 22. oktobra od 22 časa.


ABA LIGA, 6. KOLO
CRVENA ZVEZDA - UNION OLIMPIJA 73:77
/19:10, 11:18, 23:21, 20:28/

Dvorana Pionir, gledalaca 3.000

Sudije: Sreten Radović, Miloš Koljenšić, Bojan Jovanić

Crvena zvezda: Rebić, Tompson 3, Mekel 19, Mitrović 14, Lazić 7, Simanić, Simonović, Skorcanitis 4, Nastić 1, Jović, Gudurić 11, Cirbes 14.

Union Olimpija: Rajt 11, Rupnik 2, Horvat 7, Mesiček 10, Nikolić, Vučetić, Lapornik 22, Lešić 8, Zagorac 11, Mahkovic 2, Zakis 4, Čančar

(FOTO: MN Press)


tagovi

Union OlimpijaSrbijaSlovenijaJadranska ligaGal MekelEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara