""
""

Bomba, bomba, bomba!!! Kajri Irving ne želi da igra s Lebronom i hoće trejd!

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.07.17. | 08:08

Da li ste spremni za najveće transfer ludilo u košarkaškom svetu?!

Grom iz vedra neba! Erupcija kada se nije ni očekivalo! Spremaju se tektonske promene u Klivlendu - Kajri Irving više ne želi da igra sa Lebronom Džejmsom i zatražio je trejd upravi Kavsa!

Izabrane vesti

Renomirani portal ESPN lansirao je u kasnim večernjim časovima pravu košarkašku raketu, a sve pod objašnjenjem da je Irving svoj zahtev za trejd još prošle sedmice. 

Irving je, naime, išao na razgovore s prvim čovekom kluba Donom Gilbertom, gde je poručio da više nema želju da igra sa Lebronom Džejmsom, u situaciji gde je on samo „prateći vokal“, plastično su opisali američki mediji.

Da cela priča dobije još jači odjek, Irving je Gilbertu predočio da bi najviše voleo da bude trejdovan u jedan od četiri kluba: San Antonio, Njujork, Majami i Minesotu!

Bombastična vest ekspresno je odjeknula košarkaškom planetom, a na istu niko nije ostao imun! Najveće interesovanje za jednog od najboljih plejmejkera današnjice pokazao je Njujork, ali klub nema nameru da u potencijalni trejd uključi i Kristapsa Porzingisa. Niksi su otpuštanjem Fila Džeksona okrenuli novi list u klupskoj politici i zaustavili plan trofejnog košarkaškog radnika da se odrekne letonskog centra. S druge strane, Niksi bi razmotrili opciju da u transfer bude uključen Karmelo Entoni i prvi pikovi sa budućih Draftova.

Irving bi, doduše, najviše želeo da bude trejdovan u Teksas, kod Grega Popoviča i to navodno nije krio uopšte. Dugo je, međutim, razmatrao i opciju prelaska u Čikago, a interesovanje je nestalo onog trenutka kada je Džimi Batler prešao u Minesotu.

Zato sada Minesota i jeste jedna od opcija. A sada stiže sve više informacija o tome da su Karl Entoni Tauns i Džimi Batler već obavili nekoliko razgovora sa Irvingom, u nameri da mu što više približe sam Minesotin projekat, ali i da mu otvoreno pokažu koliko ga žele u timu.

Batler i Irving su, inače, veliki prijatelji, a njihovo prijateljstvo postalo je još jače posle reprezentativnih akcija. Takođe, Taunsov otac Karl Tauns senior i Irvingov otac Drederik su vrlo bliski prijatelji, što takođe ima svoj uticaj u celoj priči.

Irvingov agent Džef Vešler nije mogao da potvrdi, ali ni da demantuje vest koja je uzdrmala sve košarkaške instance.
„Kajri i ja smo održali sastanak sa čelnicima NBA lige, gde smo razgovarali o mnogim raspletima po pitanju Kajrijeve budućnosti. Podloga cele priče i cela tematika ostaće između kluba i nas. Imamo veliko poštovanje prema Klivlendu i nećemo da otkrivamo detalje“, poručio je Vešler.

Izvori bliski ESPN tvrde da je Lebron Džejms bio „skrhan i razočaran“ kada je čuo da je Irving podneo zahtev za trejd. Doduše, Irving je svlačionici Klivlenda nekoliko puta najavljivao da će obaviti razgovore s klupskom upravom, ali to se čuvalo u najstrožoj tajnosti.

Irving je član Klivlenda još otkako je izabran za prvog pika na Draftu 2011. godine. Posle zajedničkih boljki u sezonama punim poraza, Kavsi su konačno napravili šampionski sastav povratkom Lebrona Džejmsa, čemu je ubrzo pridodat i Kevin Lav. Ali, velika trojka je u prethodna tri velika finala osvojila samo jedan prsten. U svim bitkama za titulu rival je bio Golden Stejt.

On sa Klvilendom ima još tri godine ugovora i 60.000.000 dolara preostalih da mu se isplate. Takođe, u tom ugovoru postoji i opcija izlaska iz istog pre početka sezone 2019/20.

Ukoliko bi Irving bio trejdovan dobio bi šansu da potpiše novi „supermaksimalni“ ugovor upravo sa Kavsima 2019. godine. 

Da li ste spremni za najveću transfer bombu u košarkaškim okvirima ovog leta?!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Derik RouzKajri IrvingLebron DžejmsMajami HitMinesota TimbervulvsNBA ligaNjujork Niks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara