"Meč viner: Džon Vol"
"Meč viner: Džon Vol"

Boston udario u Zid! Klivlend mora još malo da sačeka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.17. | 08:29

Vašington izborio majstoricu fenomenalnom trojkom Džona Vola četiri sekunde pre kraja

Meč viner: Džon Vol

Kakva serija Vizardsa i Seltiksa. Oba tima ne ispuštaju prednost domaćeg terena u ovom konferencijskom polufinalu, pa nije ni čudo što ćemo drugog finalistu Istoka dobiti tek posle sedme utakmice koja se igra u Bostonu u utorak rano ujutru. Vašington je sinoć imao više sreće, snage, ali i Džona Vola i pobedom od 92:91 izjednačio je na 3:3 u ovoj interesantnoj seriji.

Izabrane vesti

Za razliku od prerodnih mečeva na svom parketu Čarobnjaci nisu furiozno otvorili sinoćni. Bez žurbe i jurnjave pokušali su da obore Seltikse, štedeći snagu za finiš kada je potrebno zadati nokaut. Utakmica je bila tesna, pod tenzijom, a odbrane oba tima diktirale su njen tok. Otuda za NBA standarde vrlo neefikasna prva četvrtina i vođstvo Vašingtona od pet poena (22:17).

Malo se zahuktalo u drugoj kada su se Seltiksi razgoropadili. Al Horford je bio solidan, pošto je nastavio svoju dobru šutersku seriju, a njegovi poeni omogućili su Bostonu da dobije ovu deonicu sa šest poena. Seltiksi su u jednom trenutku napravili seriju od 12:1, a dok je Bredli Bil držao domaćine u igri konstantnim koševima na drugoj strani, Ejveri Bredli je bio ključni čovek u igri Bostona, koji je pogodio nekoliko teških šuteva za vođstvo od 42:41 na poluvremenu.

Ubili Seltikse: Vol i Bil

Kako su oba tima igrali dobre odbrane, sa malo brzih kontri, svaki poen na ovom tesnom meču bio je značajan. Uprkos činjenici da je Džon Vol pogađao sjajno, kako za tri poena tako i za dva, Vizardsi su sa tri poena manjka ušli u poslednju deonicu.

Četvrta četvrtina donela nam je obračun dovjice košgetera Ajzee Tomasa i Džona Vola. Seltiksi su izgradili pet poena prednosti na 01:34 minuta pre kraja, ali je onda krenula serija Vizardsa. Prvo je Bil ubacio trojku minut pre kraja, a zatim posle dobre odbrane i Vol pogodio još jednu trojku na drugoj strani četiri sekunde pre kraja za 92:91. Posle tajm-auta Ajzea Tomas je dograbio loptu, ali njegov šut za pobedu na manje od sekunde izašao je iz koša, a čitavoj dvorani je laknulo jer su Čarobnjaci dobili sedmi meč. Istina, na parketu protivnika, ali daj šta daš…

Volova trojka za spas sezone odlučila je ovaj meč, a ona je bila kruna još jedne solidne večeri koju je imao, i u kojoj je zabeležio 26 poena i osam asistencija. Bredli Bil je bio najefikasniji na celom meču, ubacio je 33 koševa dok je Markif Moris uz 16 poena imao i 11 skokova u redovima domaćina. Kod Seltiksa čak trojica igrača ubacili su po 20 i više poena, a prednjačili su Ajzea Tomas i Ejveri Bredli sa po 27 koševa.

Odlučujući sedmi meč igra se u Bostonu u utorak rano ujutru po našem vremenu, a pobednik ovog duela u finalu Istočne konferencije igra sa aktuelnim šampionom Klivlendom.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ajzea TomasBoston SeltiksBredli BilDžon VolNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara