""
""

Božić je uvek slađi kada se slomi Klivlend! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.12.15. | 08:40

Boban Marjanović nije igrao u porazu San Antonija od Hjustona, Klipersi zapečatili Brajantov poslednji Božić u NBA ligi

Šampion se snađe i kad je najteže i da obraduje svoje navijače u prazničnoj atmosferi. Onda kada trojke ne upadaju kao inače, Golden Stejt uvek pronađe rešenje da obori protivnika na kolena i ne dozvoli mu da iskoristi jedan loš šuterski dan. Uostalom, tako su Voriorsi i stigli do skora 28-1, a u prvom okršaju protiv Klivlenda još od finalne serije prošle sezone čvrsta, muška odbrana bila je dovoljna za još jedan trijumf - 89:83.

Izabrane vesti

Možda su i Kavalirsi mogli da iznenade i prekinu Golden Stejtov niz od 31 uzastopne pobede kod kuće. Ali, kako su iz igre šutirali tek 32 odsto, to je bilo dovoljno tek da se protivnik spusti na ispod 100 ubačenih koševa po prvi put posle skoro godinu dana u Orakl Areni. 

Čak i to što je Stef Kari doživeo povredu stopala u ranoj fazi utakmice nije omelo Ratnike da Lebrona Džejmsa i njegovu svitu pošalju kući sa novim porazom na računu. Drejmond Grin zablistao je punim sjajem i sa 22 poena i čak 15 skokova diktirao tempo koji je Ratnicima podario trijumf. Kari je pored neugodnosti koje je imao ubacio 19 poena, iako mu se Metju Delavedova uvukao pod kožu u nameri da najboljeg igrača današnjice izoluje iz igre. Ali, u tome je Klivlendov specijalista tek delimično uspeo. Tompson je na sve to dodao još 18 koševa. 

Na drugoj strani jedino je Lebron bio raspoložen da napadne šampiona. Sa 25 poena bio je daleko najefikasniji strelac u svom timu, u kojem niko drugi nije prešao brojku od 14 ubačenih koševa. Na toj granici zaustavio se Džej Ar Smit, dok je Kevin Lav imao 10 poena i čak 18 skokova. 

Interesantno i jedni i drugi imali su tek po pet ubačenih trojki - Golden Stejt iz 18, a Klivlend iz čak 30 pokušaja. 

Više niko ne može da dobije Hjuston u Tojota Centru, čak ni veliki San Antonio. Puleni Džon Blera Bikerstafa slavili su tesnu pobedu u velikom teksaškom derbiju rezultatom 88:84 i tako došli do sedme vezane pobede na svom terenu. Ključ pobede ležao je u timskoj odbrani, možda i najboljoj koju je Hjuston odigrao ove sezone.

Dok je Boban Marjanović meč sa Raketama odgledao sa klupe, Kavaj Lenard i Lamarkus Oldridž nisu bili dovoljni da dođu do brejka i nastave seriju dobrih rezultata. Sparsima su jako nedostajali koševi trilinga Parker – Đinobili – Diao, koji je na kraju iskombinovao tek 21 koš, dok su Lenard i Oldridž zajedno ubacili čak 38 poena – prvi 20, drugi dva poena manje.

Dobar učinak imao je i Tim Dankan, koji je meč završio sa 13 poena, 11 skokova i tri asistencije.

Kod domaćina Džejms Harden je standardno bio najbolji sa 20 poena i devet asistencija, a veliku pomoć imao je u Terensu Džounsu koji je ubacio 14 koševa i Džejsonu Teriju sa 12 poena.

Kris Pol se svojski potrudio da Kobi Brajant svoj poslednji Božić u NBA ligi ne zapamti po dobrom. U još jednom derbiju, ovog puta gradskom, Klipersi su rutinski, bez većih muka, savladali Lejkerse rezultatom 94:84 i tkao prekinuli niz od tri poraza iz tri teška duela (San Antonio, Hjuston, Oklahoma).

Plejmejker Klipersa meč je završio sa 23 poena, šest asistencija i pet skokova, što je uz Grifinovih 13 poena, 12 skokova i sedam asistencija, te Krofordovih 13 koševa bilo dovoljno da se zakletom neprijatelju upiše i 25. poraz ove sezone.

Brajant je na terenu proveo 26 minuta, ali je presedeo kompletnu poslednju četvrtinu i za to vreme imao je 12 koševa i po tri skoka i asistencije. Najefikasniji u sastavu Lejkersa bio je Dangelo Rasel sa 16 koševa.

Ipak, Lejkersi su još i dobro prošli, s obzirom na to da su u finišu treće deonice gubili i sa 28 poena razlike. U poslednjem kvartalu oba tima na terenu su imala uglavnom samo rezerviste, a to su Lejkersi iskoristili da zaostatak svedu na pristojnih deset poena. U tome su mnogo pomogli igrači Klipersa koji su od prvih 18 promašili čak 15 šuteva. Na kraju su u poslednjoj četvrtini gosti ubacili samo devet, a Lejkersi čak 27 poena. 

NBA - REZULTATI

Golden Stejt - Klivlend 89:83 (28:19, 17:23, 19:17, 25:24)
Hjuston – San Antonio 88:84 (25:22, 13:21, 23:17, 27:24)
LA Lejkers – LA Klipers 84:94 (22:32, 22:28, 13:25, 27:9)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stef KariNBA ligaMetju DelavedovaLos Anđeles LejkersLebron DžejmsLamarkus OldridžKris PolKobi BrajantKlej TompsonKevin LavKavaj LenardHjuston RoketsDžejms HardenDrejmond GrinBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara