""
""

Braće Spleš ubacili 60 poena u Medisonu, Niksi namučili Golden Stejt (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.03.17. | 23:59

Luda završnica u Atlanti i trojka za pobedu šest desetinki pre kraja meča

Mnogo teže nego što se očekivalo, Golden Stejt Voriorsu su pobedili Njujork Nikse u Medison Skver Gardenu sa 112:105. Domaćin je dobro namučio favorizovane lidere Zapada, ali nije uspeo da zaustavi Tompsona i Karija koji su na kraju uzeli stvari u svoje ruke i sprečili iznenađenje.

Izabrane vesti

Popularna braća Spleš su ukupno ubacili 60 poena! Kari je dao 31 poen, a Tompson 29.

Iako su Voriorsi skoro stalno vodili, nikako nisu uspevali da prelome meč. Niksi su stalno “bili tu” i držali priključak. Uprkos tome što su gosti imali desetak poena prednosti na kraju prve četvrtine, Njujork je uspeo da preokrene i da pređe u vođstvo na kraju druge i početkom treće četvrtine. Ratnici su opet u poslednjem kvartalu otišli na desetak poena prednosti, ali opet nisu uspevali da poptuno slome otpor Njujorčana. Porzingis je trojkom pet minuta pre kraja približio Nikse na samo jedan poen deficita. Međutim, Klej Tompson je uspeo da odlepi Voriorse na bezbedniju distancu i onda je Kari overio pobedu svog tima.  

Grin je dodao 13, a Pačulja 10 poena u pobedničkom timu. Derik Rouz je ubacio 28 poena za Nikse, Porzingis je bio sjajan sa 24 poena i 15 skokova, a Melo Entoni je upisao 15 poena.

Trojkom Glena Robinsona Trećeg šest desetinki pre kraja meča, Indijana je pobedila Atlantu u gostima 97:96 što je bila tek njihova druga pobeda na 17 gostovanja u Džordžiji.

Atlanta  će imati za čime da žali. Vodila je 11 razlike u trećoj četvrtini, imala šest poena prednosti minut i po pre kraja, imala je dva poena razlike i šut za plus pet 10 sekundi pre kraja… Ali uzalud. Tim Hardvej  Junior je promašio trojku u tom poslednjem napadu Jastrebova. A potom je usledio završni udarac sina jedne druge NBA legende. Glen Robinson III je pogodio trojku na asistenciju Majlsa i doneo pobedu Pejsersima.

Pored Robisnona, ulogu junaka pobede je prigrabio i prvi strelac Indijane. Pol Džordž je meč završio sa 34 poena i igrao bez greške prve tri četvrtine u kojima je šutirao 12/16 iz igre, a trojke je gađao neverovatnih 6/7! Međutim, u poslednjoj četvrtini nije dao nijedan poen, šutirao je 0/3, ali je Pejserse spasao Robinson koji je meč završio sa 11 poena. Džef Tig je protiv bivšeg kluba dodao 16. Na drugoj strani je tragičar Tim Hardvej ubacio 24, a Pol Milsap 23 poena uz 10 skokova. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Tim Hardavej JrStef KariNjujork NiksNBA ligaKlej TompsonIndijana PejsersAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara