""
""

Buongiorno Italia: Rekordni Juventus, Milan u minusu od 70 miliona, Roma vidi neprijatelje oko sebe

Vreme čitanja: 4min | pet. 19.12.14. | 11:56

Stara dama i Napolitanci uhvatili zalet za okršaj u Superkupu, Vučica se nada ukidanju suspenzije Garsiji

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Današnja italijanska sportska štampa podvlači stratosferičnu godinu Juventusa u kojoj su postavili rekordni broj bodova u kalendarskoj godini i sve veću nelagodnost Rome čiji rukovodioci misle da su okruženi neprijateljima koji stežu obruč oko njih s željom da ih spreče u pohodu na skudeto. Tu je intervju Maurija koji je pričao o svojim zatvorskim danima zbog nameštanja utakmica i klađenja kao i priča o alarmantnoj finansijskoj situaciji Milana koji je u gubitku od 70 miliona evra, samo za tekuću 2014. godinu.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Rekordni Juvez”, poigrala se Gazeta sa imenom šampiona Italije i njegovog najboljeg igrača, Teveza.

Rekord o kojem govori Gazeta se odnosi na broj bodova u jednoj  kalendarskoj godini: 95. U podnaslovu se podseća na tok jučerašnje utakmice protiv Kaljarija koju su Bjankoneri dobili 3:1: ”U Kaljariju otvorio uobičajeni Tevez, onda je stigao gol raspoloženog Vidala i Ljorente: Stara dama završila 2014. na vrhu tabele”, aludira se na nedostižnu bodovnu prednost Juventusa pred poslednju utakmicu u ovoj godini Rome protiv Milana.

I Napoli dolazi u Dohu, gde će se odigrati Superkup Italije u ponedeljak, sa pozitivnim rezultatom protiv Parme: ”Dva gola, treće mesto. Napoli lansiran za superdvoboj u Dohi sa Alegrijem”.

Kapiten Lacija Stefano Mauri koji je u ovoj sezoni već postigao šest golova dao je veliki intervju u kojem je pričao i o svojim zatvorskim danima zbog optužbi da je nameštao utakmice: ”Ja, Mauri kojeg je zatvor promenio”. U razgovoru Mauri je potvrdio da je napravio nekoliko grešaka u izboru prijatelja i društva u kojem se kretao .

Na prvoj strani Gazete se priča i o carbono štapiću Pipa Inzagija koja ima čudotvorno dejstvo na igrače Milana: ”Roma, čuvaj se mađioničara Inzagija”.

U redakcijskom komentaru Gazeta se bavi PSŽ-om i načinom na koji su katarski vlasnici kluba francuskog prvaka izigrali finansijski fer-plej i da se spremaju da kupe Mesija sledećeg leta: ”Slučaj PSŽ: fer-plej se ne dira”. U tekstu se objašnjava da je PSŽ sa sponzorskim ugovorima sestrinskih preduzeća familije Al Tani zaobišao pravila finansijskog fer-pleja UEFA.

U dnu naslovne je najava intervju sa šampionom sveta u Moto GP Markezom koji poručuje: ”Ako moram da izgubim, onda je najbolje da me pobedi Rosi”.

CORRIERE DELLO SPORT

“Roma traži pravdu”, dominira naslov prvom stranom Korijerea sa likom Rudija Garsije o čijoj suspenziji na dve utakmice - zbog navodnog šamara datog jednom stjuardu posle utakmice Đenove i Rome – odlučuje Apelacioni sud.

“Đalorosi se osećaju okruženim brojnim neprijateljima i traže da obruč oko njih bude rasformiran. Za Garsiju očekuju da bude oslobođen ili da mu kazna bude suspendovana”, piše Korijere.

I trener Lacija je u centru pažnje rimskog sportskog dnevnika: ”Pioli, Evropa za produženje ugovora”. Korijere podseća na klauzulu u ugovoru po kojoj se ugovor produžuje za godinu dana ukoliko Lacio obezbedi u ovoj sezoni izlazak u Evropu.

“Juve i Napoli lake pobede”, opis je jučerašnjih pobeda dva tima protiv Kaljarija i Parme i koji će se sresti za tri dana u Dohi na utakmici Superkupa Italije.

List nastavlja da se bavi sukobom između Juventusa i Italijanskog fudbalskog saveza koji je poprimio i personalnu dimenziju kroz odnos selektora Azura i predsednika Juventusa: ”Konte i Anjeli u klinču oko nacionalne selekcije”. Juve ne želi da pusti svoje igrače na vanredno okupljanje nacionalne selekcije, a savez odgovara brisanjem Juventusovog stadiona sa liste za prijateljske i zvanične utakmice reprezentacije.

Korijere piše i o sukobu između dvojice Argentinaca Maksija Lopeza i Maura Ikardija zbog Lopezove bivše, a Ikardijeve sadašnje supruge Vanda Nare i dece iz prvog braka: ”Maksi Lopez - Ikardi, kakav sukob oko dece”.

TUTTOSPORT

“Super Juve”, izabran je naslov za opis pobede nad Kaljarijem i fantastičnu 2014. godinu za Bjankonere. U podnaslovu se kaže da je Juve prekinuo seriju remija i pobegao ponovo na četiri boda Romi što je podiglo moral timu pred utakmicu Superkupa u Dohi protiv Napolija.

“Zapata - Martens. Napoli se iskupio. Parma u haosu” , naslov je posvećen pobedi tima Rafe Beniteza nad Parmom 2:0.

Tutosport se bavi i veoma teškoj finansijskoj situaciji o kojoj su juče pisali specijalizovani mediji za ekonomiju: “Milan: minus 70 miliona erva”. U podnaslovu se objašnjava da prve analize završnog budžeta za 2014. godinu ostavljaju rupu od 70 miliona evra. Gubitak  Rosonera je posledica izostanka učešća u Ligi šampiona, katastrofalna prodaja pretplatnih godišnjih karti dok su plate fudbalera i dalje previsoke za aktuelne finanasijske mogućnosti Milana.

Sa fudbalske pijace stižu glasine o interesovanju Torina za centarfora čileanske reprezentacije: ”Toro - Pinilja, sresti se da bi se svideli”. Takođe se najavljuje prelazak sportskog direktora Verona Šona Soljana, koji je prošlog leta bio na korak od Milana, u Fjorentinu: ”Soljano u Fjorentininoj budućnosti”.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaEvropaInterItalijaJuventusLacioMilanNapoliRudi GarsijaSerija AStefano MauriTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara