""
""

Buongiorno Italia: Debituje Lijanko, Miha o pametnjakovićima, Iguaina samo golovi čuvaju

Vreme čitanja: 4min | sre. 20.09.17. | 11:34

“Prohujaće sa golovima”, jasna je aluzija na očekivan vatromet u sudaru Lacija i Napolija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Utakmice petog kola Serije A su u centru pažnje italijanske sportske štampe. Remi Intera i, pre svega, loša igra Nerazura su evidentirani od svih. Veliki prostor dobija meč Lacio – Napoli i sudar dvojice trenera koji su u velikom usponu Inzagija i Sarija.

Alegri je doveo u pitanje status Iguaina iako će Pipita večeras početi meč od prvog minuta a Mihajlović je upozorio svoje igrače da ko ne bude “ginuo” protiv Udinezea neće igrati protiv Juventusa u subotu.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Inter zaustavljen. Nerazuri prvi na tabeli, ali Juve i Napoli mogu da ih preteknu”, stoji u naslovu i nadnaslovu na prvoj strani Gazete sa fotografijom Simonea Verdija, strelaca gola za Bolonju u najavnom meču petog kola Serije A Bolonja - Inter (1:1).

U podnaslovu se ističe da je Bolonja igrala bolji fudbal od Intera i da se na terenu video odlični Verdi koji je bio dodatno motivisan prisustvom na tribinama selektora Azura Đampjera Venture
“Spaletijev tim se mučio tokom većeg dela utakmice i do remija je stigao samo zahvaljujući nespretnom napravljenom penalu koji je potvrdio i VAR”, ocenjuje list igru milanskog kluba i zapaža da bi Inter verovatno izgubio da Mbaje nije napravio glupost i faulirao bez potrebe Edera u šesnaestercu.

Prvo mesto bez osmeha”, naslov je komentara u kojem se  konstatuje da su najpozitivnija stvar na startu sezone Intera rezultati dok su igra i pristup utakmicama pojedinih fudbalera zabrinjavajući. Posebno se apostrofira srednji red i činjenica da Spaleti još uvek nije pronašao adekvatnu formulu za taj deo terena.

Alegrijeva proba za vreme posle Bufona. Ščensni od prvog minuta”, izveštava list da će poljski golman zameniti kapitena na meču sa Fjorentinom i da se radi o dugoj tranziciji koja će trajati celu godinu, pre nego što Ščesni i definitivno nasledi Bufona.

Gazeta piše i da Alegri nema nameru da “odmori” Iguaina i da će i pored uprkos lošoj formi Pipita igrati od prvog sudijskog zvižduka i meč protiv Ljubičastih.

“Inzagijeva misija, nedostaje mu samo Sarijev skalp od trenera velikih klubova”, podseća milanski dnevnik pred meč Lacio – Napoli da je je šef struke u Formelu uspeo da nadmudri sve kolege iz vodećih italijanskih klubova osim večerašnjeg. To neće biti nimalo lako, pošto, kako podseća Gazeta, Napoli ima najefikasniji napad u Evropi sa prosekom 3,75 golova po utakmici.

Milan, evo Silve, golgetera u Ligi Evrope protiv SPAL-a”, ističe se na naslovnici da će Montela poslati na teren zajedno Kalinića i Andre Silvu protiv novog prvoligaša iz Ferare.

Ispod zaglavlja Gazeta piše o čudesnom ozdravljenju Valentina Rosija koji želi da se vrati na pistu posle samo nekoliko nedelja od teške povrede posle udesa.
Vale do gvožđa. Rosi se oporavio i želi da vozi u Aragoni”. 

Na unutrašnjim stranama se kaže da je Rosi juče napravio probni trening u Mizanu i da su rezultati bili ohrabrujući.

CORRIERE DELLO SPORT

Prohujaće s golovima”, pozajmiio je Korijere ideju za naslovnicu od naslova čuvenog romana Margaret Mičer i još čuvenijeg filma “Prohujalo s vihorom”.

Imobile-Mertens u velikom zaletu, baš kao i Lacio i Napoli: biće to veliki šou”, najavljuje najinteresantniji meč petog kola Serije A rimski dnevnik. 

Inzagi: od momaka traži da budu odlučni i hrabri”, prenose se reči trenera Nebeskoplavi, dok se s druge strane potencira dugački niz pozitivnih rezultata Napolija u Seriji A i činjenica da se Sarijev tim nalazi na dve utakmice od rekordnih 18 mečeva bez poraza.

Trči Romo”, dvosmislena je  poruka  rimskog dnevnik Đalorosima. S jedne strane se traži od igrača Rome da podignu nivo forme, a s druge da nastave sa pobedama na gostovanjima kako bi ostali zakačeni za vrh tabele.

U Benevento po devetu uzastopnu pobedu na gostovanju. Igra Gonalon, Najngolan ostao kod kuće” piše list da će Francuz debitovati u Seriji A a da je Belgijanac iz predostrožnosti od povrede ostavljen u Rimu da se oporavi u potpunosti.

Na unutrašnjim stranama se kaže da je Roma odlučila da ne forsira  sa oporavkom Šika i da će se mladi češki fudbaler vratiti na teren tek posle pauze u šampionatu sredinom oktobra.

Više VAR od Intera. Bolonja okrznula veliki uspeh” naslov je povodom remija Bolonje i Intera sa jasnom aluzijom na penal koji je dosuđen u korist Intera i za koji je sudija Di Belo zatražio asistenciju videotehnologije.

U komentaru jednog od urednika Korijere Ivana Zazaronija se apeluje na upotrebu zdravog razuma u procesu koji se vodi protiv predsednika Juventusa Andree Anjelija u kojem je optužen za odnose sa navijačkom grupom pod kontrolom Ndrangete (kalabrijska mafija).
“Fudbal neće ozdraviti ako osudite Anjelija”.

TUTTOSPORT

Iguain, na kocki je tvoje mesto u Juventusu”, otvara upozorenjem današnje izdanje Tutosport.

Torinski list tvrdi da je Argentinac igrama i ponašanjem ugrozio status, ne samo startera već uopšte.
Dosada je Pipita bio nedodirljiv ali to više nije i sada je na njemu da osvoji ponovo Juventus. Najbolji način da to uradi je da već protiv Fjorentine počne da trese mreže, jer Juve čeka serija teških utakmica”.

“Toro,  Miha upozorio pametnjakoviće: Ko se bude štedeo u Udinama misleći na derbi neće igrati protiv Juvea. Hoću više nemilosrdnosti na terenu”, prenosi torinski dnevnik poruku srpskog trenera svojim igračima pred meč sa Udinezeom.

Na naslovnici se najavljuje i debitansti meč brazilskog Srbina Lijanka Vojinovića:
Za Lijanka je debitantski meč…  Maksi”, aludira list na činjenicu da će Lijanko morati da čuva Maksija Lopeza.

Nije još uvek veliki Inter” naslov je ispod zaglavlja povodom remija i igre Intera protiv Bolonje na Dal’Ari.
Nerazuri se zaustavili posle četiri pobede rizikujući da izgube protiv Donadonijeve čete koja je bila superiornija u većem delu meča. Spaleti nije zadovoljan: Za skudeto je potrebno mnogo više”.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaEvropaGonzalo IguainInterItalijaJuventusLacioLijanko VojnovićMilanNapoliSerija ASiniša MihajlovićTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara