"Roberto Manćini"
"Roberto Manćini"

Kolarov u Inter, Stanković u Lacio

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.11.14. | 12:18

Neroazuri računaju na odličan odnos srpskog beka i Manćinija, štoper Partizana bez obeštećenja stiže u Večni grad

Roberto Manćini

(Od dopisnnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Srpska kolonija fudbalera u Seriji A na dobrom je putu da se uveća budući da se na Apeninskom poluostrvu uveliko priča o povratku Aleksandra Kolarova u Italiju, pominje se i selidba Matije Nastasića nazad na Čizmu, a ponovo se zagrejala priča i o transferu Vojislava Stankovića u Lacio.

Kompletana italijanska sportska štampa je saglasna da je Kolarov među prvima na listi želja Roberta Manćinija za pojačanje Intera. Srpski bek ne samo da je bio doveden u redove Mačester Sitija iz Lacija na izričiti zahtev Manćinija, koji je tada bio menadžer Građana, već sa novim strategom Nerazura ima odličan lični odnos. Istovremeno, Inter je vrlo deficitaran kada su u pitanju bekovske pozcije. Nagatomo, Dodo i Džonatan nemaju kvalitete za klub sa Interovim ambicijama, tako da u najboljem slučaju bi mogli da budu rezerve rezervi ako Nerazuri žele da se vrate na staze slave.

Ideja rukovodstva Intera je da uzme Kolarova na pozajmicu u januaru a zatim da na leto otkupi njegov igrački karton. Alternativa za srpskog beka je njegov klupski drug Kliši, koji je takođe došao na Etihad stadion iz Arsenala po pozivu Manćinija. Ipak, tvrde u Milanu, Kolarov je prva želja Mančinija i samo u slučaju da ne prođe taj transfer,probalo bi se sa Klišijem

Drugo veliko pojačanje za Inter bi trebalo da stigne iz Totenhema. Reč je o Eriku Lameli koji se nije snašao na Vajt Hart Lejnu i želeo bi da se vrati u Italiju. Kao i za Kolarova i za Argentinca bi bila primenjena ista formula - pozajmica sa pravom ili obaveznim otkupom.

Gazeta delo sport pretpostavlja da će Manćini igrati u formaciji 4-2-3-1 sa Handanovićem na golu , Nagatomom(dok se ne nađe bolje rešenje za desnog beka) Ranokijom, Žesusom i Kolarovim u defanzivnoj liniji, Medelom i Hernanesom ispred odbrane dok bi Lamela, Kovačić i Palasio igrali iza leđa Ikardija.

Takođe, svi italijijanski sportski listovi pišu da je Vojislav Stanković ponovo na listi želja Lacija za popunjavanje odbrambene linije, budući da se Đentileti povredio i neće se vratiti na teren do kraja sezone. Korijere delo sport je na naslovnoj strani najavio mogući dolazak Stankovića u Večni grad s naslovom:"Lacio, drugi  Stanković je spreman za januar", aludirajući na to da je mnogo slavniji Dejan, nosio Nebeskoplavi dres u prošlosti.

Listovi podsećaju da osim što je već bio blizu Lacija letos, prednost Stankovića u odnosu na mladog brazilskog defanzivca Doriju -  pre par meseci prešao u Olimpik iz Marseja za 8 miliona evra, ali nije uspeo da se nametne treneru Bijelsi - je u tome što bi on došao bez jednog evra obeštećenja s obzirom na to da mu ugovor sa Patizanom ističe 31. decembra ove godine. Podatak nimalo zanemarljiv imajući u vidu da je gazda Lacija Klaudio Lotito vrlo škrt kada su u pitanju pare i kad god može da ne plati on to iskoristi, primeri Đorđevića i Klosea su očigledni.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Aleksandar KolarovBuongiorno ItaliaEvropaInterItalijaLacioMančester SitiFK PartizanPremijer ligaRoberto ManćiniSerija ASuperligaVojislav Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara