""
""

Buongiorno Italia: Ružni, a pobednici! Melov poljubac i Mančinijev rekord... To Inter još nije video

Vreme čitanja: 4min | čet. 24.09.15. | 11:24

Pohvale Felipeu Andersonu na prvencu ove sezone, vreme je za buđenje Rome, Juventusu presudio veliki navijač

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Peta uzastopna pobeda Intera na startu šampionata je glavna tema italijanske sportske štampe, uz razočaravajući početak prvenstva Juventusa i vertikalni pad Rome na poslednje dve utakmice protiv Sasuola i Sampdorije. Piše se i o velikom povratku Felipea Andersona, koji je postigao gol za Lacio  posle gotovo pola godine posta i neočekivanom remiju Napolija protiv Karpija u Modeni.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Inter: bekstvo na poljubcu“, poetski je naslov Gazete za petu uzastopnu pobedu Nerazura na startu prvenstva, iznad fotografije na kojioj se vidi Felipe Melo kako ljubi svoju suprugu posle prvenca u dresu milanskog kluba protiv Verone.
Protiv Verone odlučio Melo. Cinični Nerazuri: posle rizikovanja, povećali prednost u odnosu na velike takmace u šampionatu. Imaju tri boda prednosti u odnosu na Fjorentinu: u nedelju na San Siru direktan sudar dva prvoplasirana tima“, podseća list na utakmicu koja će zatvoriti sledeće šesto kolo Serije A.

U redakcijskom komentaru pod naslovom „Ružni, a pobednici: tajna je glad“  Gazeta tvrdi da je tajna Intera u Mančinijevom izboru fudbalera i njihovoj gladi za trofejima i pobedama.

Gazeta piše i o trijumfu Fjorentine nad Bolonjom:
Fjorentina faktor K: Kuba (Blažčikovski) i Kalinić zatresli mrežu, vredi drugo mesto“. 

A i o još jednom posrtanju Juventusa:
Kolaps Juvea na minus deset (bodovi zaostatka u odnosu na Inter) Juventusov stadion postao tabu (dva remija i jedan poraz na prve tri utakmice) stižu prvi zvižduci. Istorijski Frozinone“, aludira Gazeta na činjenicu da je novi prvoligaš uknjižio svoj prvi bod u Seriji A.

I dok su Juve i Napoli remizirali protiv novopridošlih timova u Seriju A, Roma je doživela prvi poraz u ovoj sezoni:
Ederov šou, Roma prosvirala, slavi Samp“.

U podnaslovu se kaže da je napadač Sampdorije postigao prvi gol i doprineo drugom pošto je posle njegovog šuta Manolas poslao loptu u vlastitu mrežu:
„Garsija je sada na minus sedam bodova“.

CORRIERE DELLO SPORT

Vratio se Felipe“ , trijumfalno interpretira Korijere  prvi ovosezonski gol Felipea Andersona u dresu Lacija koji je zajedno sa Filipom Đorđevićevim obezbedio Rimljanima pobedu nad Đenovom (2:0) i prekid negativne serije od osam uzastopnih poraza od tima Enrika Preciozija.

U podnaslovu stoji da je Brazilac ponovo u odličnoj formi i da je Lacio opet u letu te da je pretekao na tabeli Romu.

Ispod zaglavlja rimski sportski dnevnik šalje upozorenje Đalorosima i njihovom stručnjaku:
„Roma i Garsija, vreme je za buđenje“.

Korijere konstatuje da je protiv Sampdorije Roma doživela težak udarac za moral ali i u trci za Skudeto pošto je Inter pobegao na sedam bodova.
„Greške u odbrani. Džeko i dalje na postu: Uzbuna“, stoji u podnaslovu. 

U redakcijskom komentaru Korijere zapaža da nije bio problem preokret koji su mnogi klubovi primenili u proteklih sedam dana, pogotovo oni koji imaju obaveze u evrokupovima, već forma ključnih igrača i povrede koje su udaljile od terena fudbalere bez kojih njihovi timovi ne funkcionišu kakok treba.
Melo u metu, Mančinijev rekord: pet pobeda na pet utakmica“, podvlači Korijere da Mančini nikada nije tako dobro startovao u jednoj sezoni.

U dnu strane Korijere daje prostor i iznenađujućem debaklu Barselone u Vigu i pobedi Reala na teškom gostovanju u Bilbau:
„Barsa kolabirala protiv Selte. Real u begu“.

TUTTOSPORT

„Juve, jel’ tako izlaziš iz igre?“, upozorava torinski dnevnik glavnim naslovom na prvoj strani Juventus posle još jednog neuspešnog pokušaja da ostvari pobedu na domaćem terenu.

„Zaza postigao gol, pogođen dva puta okvir i propušteno sijaset prilika za pobedu. Blanšar (veliki navijač Juventusa, op. au) izjednačio u 92. minutu  i poklonio prvi bod Frozinoneu u Seriji A“, stoji u podnaslovu.

Još gore je prošao drugi torinski klub u petom kolu Serije A  koji je igrao u Veroni protiv Kjeva:
„Toro, gde si bio?“.

U podnaslovu se precizira da su igrači Granata izgledali umorno, dekoncetrisano, neodlučno i na kraju su bili kažnjeni za jednu grešku u odbrani.
Kastro darovao Kjevu pobedu i zakačio svoj tim za četvrto mesto. Alarm za Bruna Pereša“, aludira se na povredu primicača zbog koje je Brazilac morao da napusti teren.

Melo-gol. Nemilosrdni Inter“ , ističe i Tutosport maksimalni učinak Mančinijevih izabranika na prvih pet utakmcia u prvenstvu. „Pobeđena i Verona. Odlučio udarac glavom Brazilca posle prečke koju su pogodili Veneti“.

Kolaps Rome, Samp se iskupila“, tumači tako Tutosport rezultat na Marasiju u korist Đenovljana (2:1). a u podnaslovu se ističe da je odlučujuća bila kardinalna greška Manolasa za pobedu domaćeg tima i podseća se da je i Karpi ukočio Napoli posle dve pobede od po 5:0, protiv Briža i Lacija.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Serija ARomaRoberto ManćiniLacioJuventusItalijaInterFelipe MeloEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara