""
""

Buongiorno Italia: U Torinu sigurni - Donaruma stiže u Juventus

Vreme čitanja: 5min | sre. 01.02.17. | 11:31

Pobeda Lacija nad Interom u Kupu Italije i završetak prelaznog roka su u prvom planu italijanske sportske štampe

(Od dopisnika MOZZART Sport iz Rima)

Izabrane vesti

Veliku pažnju su privukle reči Mina Rajole koji je ponovo podgrejao nade navijača Juventusa da bi Donaruma mogao da pređe u Juventus kao i mogućnost da se navijači Rome i Lacija vrate na stadion pošto je na pomolu kompromis oko uklanjnja barijera na severnoj i južnoj tribini. Tutosport je solidaran sa Sinišom Mihajlovićem i okrivljuje predsednika Torina Urbana Kaira za loše obavljen posao u zimskom prelaznom roku.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“La la Lacio, ne ne Inter”, iskoristila je Gazeta kao inspiraciju film “La La Lend” koji je glavni favorit za ovogodišnjeg Oskara. U podnaslovu se kaže da je Lacio prekinu pobednički niz od devet pobeda Intera i da Simone Inzagi sada vidi derbi na horizontu u polufinalu Kupa Italije pošto Roma, objektivno, ima prilično lak zadatak u poslednjem četvrtfinalnom paru protiv Čezene na Olimpiku. Gazeta najavljuje i da će Toti igrati od prvog minuta.

Na unutrašnjim stranama se kaže da je Inter malo potcenio protivnika i nije ušao u utakmicu sa odlučnošću, kao na prethodnim mečevima. Ipak, Stefano Pioli se nije demoralizovao zbog poraza, naprotiv: ”Ovaj poraz će nam pomoći da poboljšamo našu igru i u Torinu (protiv Juventusa) bićemo u vrhunskoj formi”.

Od srpskih fudbalera u Laciju, samo je Sergej Milinković- Savić odigrao 20 poslednjih minuta meča i uprkos povredi dao je doprinos pobedi Nebeskoplavih, dok su Basta i Đorđević presedeli meč na klupi.

Gazeta u vrhu strane najavljuje ocene koje je dala timovima Serije A za učinak u januarskom prelaznom roku. Po Gazeti, najbolji posao je odredio Inter i dobio je 7,5, ne samo zato što je doveo Galjardinija, već i zato što je uspeo da “razredi” gužvu u Pinetini, poslavši na pozajmice seriju igrača, od Jovetića i Ranokje preko do Mijangea i Njukurija i oslobodivši se Felipea Mela. Visoku ocenu dobili su i Juventus i Napoli: 7. Bjankoneri jer su kupili Rinkona, Kaldaru i Orsolinija, a Napoli jer je doveo Pavoletija i prodao Gabijadinija. Roma je dobila 6,5 jer je dovela Grenijea, i pozajmila Iturbea Torinu, ali pre svega jer je kaparisala Kesija iz Atalante, Lacio je dobio 6 jer je uspeo da sistematizuje seriju igrača koji nisu imali puno prilika da igraju u prvom delu sezone poput Kataldija, Lejtnera, Kišne, Morisona, Viničijusa.

U redakcijskom komentaru se ističe da su italijanski klubovi poslovali mudro u tek završenom prelaznom roku: ”Malo ali dobro, bez rasipanja novca”.

U dnu strane se najavljuje povratak Markizija na raspolaganje Alegriju i to pred meč protiv Intera, Markizijove omiljene žrtve u Seriji A, budući da vicekapiten Bjankonera protiv Nerazura pruža najbolje partije. “Markizio, rebus za Alegrija. Kedira rizikuje mesto. Ali Pjanić…”, aludira lista da bi Pjanić mogao da igra nešto isturenije, zajedno sa Dibalom i Mandžukićem iza leđa Iguaina i po tom scenariju Kvadrado bi završio na klupi.

“Rajola protiv navijača Milana: Donaruma? Ako želite…” prenosi se otvorena pretnja menadžera mladog golmana Milana da bi njegov klijent mogao da promeni sredinu već u junu. Rajola je ponovio da pre nego što Donaruma potpiše novi ugovor sa Milanom želi da vidi i upozna nove vlasnike Milana i da ima jasnu sliku kakvu će budućnost imati klub.

CORRIERE DELLO SPORT

“Kraljevski orao”, slavi pobedu Lacija nad Interom Korijere na naslovnici. U podnaslovu se kaže da je pobeda Lacija bila za bajku i da su Felipe Anderson i Bilja svojim golovima zaledili Piolija. “Lacio je dominirao sat vremena na San Siru. Simone Inzagi čeka u polufinalu Lučana Spaletija”.

 U redakcijskom komentaru pod naslovom “Velika podvig Inzagija” se ističe da je trener Lacija uspeo da nadmudri svog prethodnika na klupi Nebeskoplavih.

“Ukloniti barijere, sada je to moguće”, donosi u vrhu naslovnice vrlo dorbu vest za navijače Rome i Lacija, Korijere. List piše da će se sledećeg utorka sresti rukovodioci dva kluba sa ministrom unutrašnjih poslova i prefektom grada Rima kako bi rešili pitanje barijera zbog kojih već više od godinu dana navijači bojkotuju utakmice dva tima, mada su se, istini za volju, tifozi Lacija delimično vratili na severnu tribinu. Korijere piše da je pronalazak kompromisa došao u pravom momentu pošto je izvesno da ćemo ovog proleća imati još tri rimska derbija( dva u Kupu Italije i jedan u Seriji A).

TUTTOSPORT

“Điđo je budućnost Juvea”, ne ostavlja mnogo sumnji Tutosport gde će nastaviti karijeru Donaruma. U podnaslovu se prenose reči Điđovog menadžera Mina Rajole koji je rekao da nije normalno da njegovog klijenta kritikuju u Milanu i da želi da ga Milan upozna sa planovima kluba za budućnost pre nego što se sedne za sto i počnu pregovori o novom ugovoru perspektivnog golmana.

“Rajola poslao i poruku Bjankonerima: poznajem odlično Juve i imam dobru saradnju sa klubom, nije slučajno što sa Kinom nema problema”, citira list reči jednog od najmoćnijih fudbalskih menadžera.  U podnaslovu se dodaje da je Juve zatvorio prelazni rok bez vatrometnih transfera ali da je postavio odlične baze za sledeći prelazni rok u kojem bi u Vinovo trebalo da dođu Aleksis Sančez, Verati, Toliso i De Šiljo. Torinski dnevnik prenosi i izjavu trenera Betankura da će njegov igrač sigurno pojačati Juve u julu.

Ispod zaglavlja Tutosport prenosi seriju vesti sa fudbalske pijace: ”Inter, iznenađenje Sejnsuburi; Milan kaparisao Simeonea; Sampdorija, Šimić za odbranu; Sasuolo, pojačanje Skamaka; El Kaduri rekao da Empoliju”.

List otvoreno kritikuje na prvoj strani predsednika Torina Urbana Kaira, odnosno njegovu neaktivnost u poslednjim danima prelaznog roka: ”Poslednji Kairov šamar Torinu”. Na unutrašnjim stranama list objavljuje fotografiju našeg golmana Vanje Milinkovića Savića sa sportskim direktorom Petrakijem koji je pojačao Torino ali i kritiku upravi kluba da nije zadovoljila opravdane zahteve Mihajlovića da mu dovedu jednog pouzdanog centralnog defanzivca i veznog igrača. “Miho, snađi se”, naslov je teksta u kojem se list solidariše sa srpskim stručnjakom koji će sa postojećim sastavom tima pokušati da približi Torino mestima na tabeli koja vode u Evropu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaĐanluiđi DonarumaGazeta delo SportInterJuventusKorijere delo SportLacioMilanMino RajolaRomaSerija ASimone InzagiSiniša MihajlovićStefano PioliTorinoTutosportUrbano KairoŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara