""
""

Butorović: PDV uzima ono što mu ne pripada (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.01.13. | 17:27

Predsednik Vojvodine Ratko Butorović ističe kako zebnju i hladnoću zaposlenima u klubu stvara samo PDV na transfere u inostranstvo

Kako vreme odmiče Fudbalski klub Vojvodina, što se tiče transfera fudbalera u inostranstvo, sustiže ako ne i prestiže ’večite’ iz Beograda. Novosađani su postali rasadnik talenata u poslednje vreme ( Kačar, Tadić , Stevanović, Meleg...). Taj rasadnik je jedan od glavnih razloga normalnog funkcionisanja kluba koji se, prema rečima predsednika kluba Ratka Butorovića, nalazi u plusu što se tiče poslovanja. Nešto čime se Zvezda i Partizan baš i ne mogu pohvaliti.

Butorović je govorio o tome kako Vojvodina uspeva da godinu završi u plusu, ali i problemima koji prate i njih tako i, kako je on nazvao, ’preduzeća’ koja se bave istom delatnošću kao Vojvodina.
„Kao što znate, ja sam predsednik našeg preduzeća i sa članovima Upravnog Odbora vodim svakodnevnu borbu za bolje sutra. Kako bi zadovoljili visoke kriterijume Evropske Unije koja ima potrebu da uposli „kvalitet i znanje“, naše preduzeće se veoma uspešno transformisalo i uhvatilo u koštac da osposobljavanjem i angažovanjem kvalitetnih kadrova bude ravnopravan partner preduzećima u Evropi koja se bave istom delatnošću kao i mi“, rekao je Butorović.

Izabrane vesti

Najveći akcenat Butorović je stavio na naplatu PDV-a na transfere igrača u inostrane klubove.
“Naše preduzeće postaje poznati brend u Evropi, o nama se u Evropi priča jer transferi „znanja i kvaliteta“ koje ostvarujemo u Nemačkoj, Holandiji, Španiji, Švajcarskoj, Rusiji, Italiji …pojačavaju neophodan „kvalitet“ preduzeća u pomenutim zemljama, a koji do sada nisu imali. Oni imaju mnogo savremeniju tehnologiju od nas ali na njihovu žalost nemaju formulu za finalizaciju „znanja i kvaliteta“ na pojedinim pozicijama u njihovim preduzećima. Ipak ta formula će ostati tajna koju ne možemo da otkrijemo“, istakao je predsednik novosadske Stare dame.

Uzimajući u obzir podatke koje je Butorović izneo na konferenciji možemo zaključiti da u Vojvodini vlada mir i spokojstvo. Ali nije tako!
„Zebnju i hladnoću svima nama zaposlenim u preduzeću stvaraju samo tri slova -  P.D.V. Stručnim jezikom rečeno PDV na transfere našeg „znanja i kvaliteta“ u zemlje Evropske Unije. Ne tražimo nikakva priznanja. Samo tražimo da nas ne kažnjavaju što izvozimo u EU i da niko ne uzima ono što mu ne pripada“, rekao je Butorović koji se osvrnuo i na druga ’preduzeća’ iste delatnosti. “Nesebično nudimo svoju pomoć našim prijateljima jer bez ozdravljenja tih preduzeća naša zajednička glavna delatnost će umreti“, zaključak je prvog čoveka Vojvodine.


(FOTO: MN Press)


tagovi

EvropaRatko ButorovićSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara