""
""

Crveni, gol u nadoknadi, preokret - Olimpijakos se izvukao protiv Rijeke, ima nade za Maribor (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.08.17. | 22:44

Seltikova petarda protiv Astane

Samo 10 minuta delilo je Rijeku od toga da ostane neporažena protiv Olimpijakosa u Pirej, ali je prvak Grčke, sa igračem više, ipak stigao do trijumfa od 2:1 u prvoj utakmici plej-ofa Lige šampiona.

Izabrane vesti

Veliku radost domaćem timu doneo je Žak-Aleksis Romao u trećem minutu sudijske nadoknade.

Iako je napadač Ben bio taj koji je mučio odbranu Rijeke u uvodnim trenucima utakmice, hrvatski šampiona izdržao je taj početni nalet i uzvratio i to na sjajan način.

Brazilac Araužu Huber, inače pojačenje iz ekipe Slaven Belupo, tri minuta pre kraja prvog poluvremena je posle sjajnog driblinga raspalio po lopti u donji desni ugao i savladao golmana Olimpijakosa.

A samo dva minuta kasnije ovaj momak mogao je u potpunosti da zakopa šampiona Grčke, međutim, Stefano Kapino je paradom izbio loptu u korner i sačuvao svoju mrežu.

Na početku drugog dela utakmice delovalo je kao da je Rijeka uspela da umrtvi igru, ali kako je vreme odmicalo, tako je Olimpijakos postajao sve opasniji.

I u 66. minutu crveno-belima se to isplatilo. Konstantinos Fortunis je prošao po desnoj strani i zavrnuo loptu u kazneni prostor, a tamo ju je spremno dočekao Vadis Ođiđa Ofoe.

Ekipa Rijeke je od 83. minuta bila desetkovana jer je drugi žuti karton i isključenje zaradio Leonard Zuta zbog igranja rukom. A brojčanu prednosti iskoristila je tek u trećem minutu sudijske nadoknade golom Romaa.


Sasvim korektan rezultat ostvario je još jedan tim iz regiona. Slovenački Maribor je izgubio od izraelskog prvaka Hapoel Ber Ševe sa 2:1, ali je povoljna okolnost ta što će revanš igrati na svom stadionu i imati dobru priliku da treći put u klupskoj istoriji uđe u Ligu šampiona.

A imaće za čim da žali tim Darko Milaniča, jer je već u 10. minutu došao do prednost pošto je Tavareš iskoristio neodlučnost i nespretnost domaće odbrane.

Posle tog pogotka domaćin je krenuo na sve ili ništa, a samo dva minuta kasnije izjednačio je preko Entonija Nvakemea. Potpuni preokret u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena doneo je Šir Džedek iz penala.


Najubedljiviju pobedu večeras ostvario je Seltik na svom terenu protiv kahazhstanske Astane - bilo je 5:0 za prvaka Škotske. Skot Sinkler je bio dvostruki strelac, pogodili su i Forest i Grifits, dok je autogol dao Postnjikov.

PLEJ-OF LIGE ŠAMPIONA - prvi mečevi:

Utorak:
Karabag - Kopenhagen 1:0 (1:0)
/Madatov 25/

APOEL - Slavija Prag 2:0 (2:0)
/De Kamargo 2, Aloneftis 10/

Hofenhajm - Liverpul 1:2 (0:1)
/Ut 87 - Aleksandar-Arnold 35, Milner 74/

Sporting Lisabon - FCSB 0:0

Jang Bojs - CSKA Moskva 0:1 (0:0)
/Kasim 90+2ag/

Sreda:
Bašakšehir - Sevilja 1:2 (0:1)
/Elija 64 - Eskudero 16, Ben Jeder 84/

Seltik - Astana 5:0 (2:0)
/Postnikov 32ag, Sinkler 43, 60, Forest 79, Grifits 88/

Hapoel Ber Ševa - Maribor 2:1 (2:1)
/Nvakaeme 12, Cedek 45+2pen - Tavares 10/

Napoli - Nica 2:0 (1:0)
/Mertens 13, Žoržinjo 70pen/

Olimpijakos - Rijeka 2:1 (0:1)
/Ođiđa-Ofoe 66, Roma 90+3 - Eber 42/

(FOTO: Action Images)
 


tagovi

Vadis Ođiđa-OfoeSeltikRijekaOlimpijakosLiga šampionaHapoel Ber Ševa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara