"Stiven Koker"
"Stiven Koker"

Čudnovato Liverpulovo rešenje za štopera: Pre mesec dana mu dali šest komada i “završili“ polusezonu

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.01.16. | 11:08

Stiven Koker je, doduše, samo prelazna varijanta

Stiven KokerNi Martin Škrtel, ni Dejan Lovren, ni Mamadu Sako ni Kolo Ture. Niko od četvorice Liverpulovih štopera nije bio na raspolaganju treneru Jirgenu Klopu za Kup meč sa Eksiterom. A pošto u januaru nije lako dovesti kvalitetno pojačanje vrlo je moguće da će Redsi posegnuti za rezervnom varijantom i na Enfild Roud dovesti Stivena Kokera.

Momak koji je prošao Totenhemovu omladinsku školu stiže iz drugoligaša Kvins Park Rendžersa s tim da je Koker jesenju polusezonu proveo u Premijer ligi, na pozajmici u dresu Sautemptona. Međutim, nije se proslavio. Naprotiv, u eliti je odigrao samo 144 minuta, često je bio i van protokola, pa je statistiku malo popravio na utakmicama neuspešnih kvalifikacija za Ligu Evrope i Liga kupa. Mada je i taj izraz “popravljao“ pod sumnjom, jer je Koker recimo bio član Sautemptonove ekipe koja je u Kupu doživela debakl od 1:6 baš protiv Liverpula. I od tada se nije vraćao na teren.

Izabrane vesti

Redsi, ipak, moraju da se snađu, a Koker, koji je imao i periode mnogo boljih igara, svejedno bi bio samo prelazno rešenje. Došao bi na pozajmicu do kraja sezone, sakupljao minute, dok Liverpul ne bi imao obavezu da otkupi njegov ugovor na leto. Inače, Kokerov aranžman sa Svecima ističe tek u junu, ali verovatno se niko na Sent Meriz stadionu ne bi bunio ako bi on bio i prevremeno okončan.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Stiven KokerSautemptonPremijer ligaLiverpulKvins Park RendžersEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara