"Vaterpolisti Partizana"
"Vaterpolisti Partizana"

Čudo u Barseloni! Soro odveo Partizan u polufinale Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.05.14. | 19:34

Crno-beli posle peteraca salvadali favorizovani Pro Reko, za plasman u finale boriće se u petak od 18 časova sa kragujevačkim Radničkim

Vaterpolisti PartizanaČudo se desilo -  Slobodan Soro je odveo Partizan u polufinale Lige šampiona! Iskusni golmanski as je bio ključna karika trijumfa crno-belih nad favorizovanim i skupocenim timom Pro Reka, pošto je u regularnom delu bio najbolji pojedinac četvrtfinalnog duela fajnal siksa Lige šampiona u Barseloni 12:12 (2:3, 3:3, 5:5, 2:1), a zatim zablistao u petercima  (7:6) i odbranom šuta Ivoviću omogućio Parnom valjku da ostane u trci za osmu titulu prvaka Evrope.

Partizan će se za plasman u finale u petak od 18 časova boriti sa još jednim srpskim predstavnikom, Radničkim iz Kragujevca, koji je kao prvoplasirani u grupnoj fazi obezbedio direktan plasman među četiri najbolja tima Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Na bazenu „Bernar Pikonorel“, izabranici Vladimira Vujasinovića su odigrali odličnu utakmicu, Slobodan Soro je uprkos dvocifrenom broju primljenih golova odbranama ulivao snagu, Nikola Dedović, Gavril Subotić i Dušan Mandić dalekometnim hicima rešetali mrežu Italijana i savladali rivala koga su dobili i u rimskom finalu 2011.

Slobodan SoroNa četiri minuta pre kraja, pri rezultatu 8:8, Beograđani nisu iskoristili napad, a istu šansu su propustili u poslednjem minutu dok je na semaforu stajalo 12:12. Velika drama viđena je u poslednjem napadu Pro Reka, pošto su sudije (inače ceo meč naklonjene Italijanima, o čemu svedoči veliki broj isključenja) izbacile iz igre Miloša Ćuka, a zatim, zbog protesta, sa klupe udaljile trenera Vujasinovića.

Soro je odbranio i taj napad, odveo meč u peterce i tamo potvrdio klasu.

Peterci: Partizan – Pro Reko

1:0 – Subotić
1:1 – Joković
2:1 – Dedović
2:2 – Ivović
3:2 – Mandić
3:3 – Đorđeti
4:3 – Čučković
4:4 – Filjoli
5:4 – Ćuk
5:5 – Janović
6:5 – Subotić
6:6 – Joković
7:6 – Dedović
7:6 – Soro brani šut Ivoviću

FAJNAL SIKS LIGE ŠAMPIONA U BARSELONI

ČETVRTFINALE

Partizan – Pro Reko 12:12 (penalima 7:6)
Barseloneta – Breša 6:4 

POLUFINALE

Petak:
18.00 Radnički Kragujevac – Partizan
19.30 Primorje – Barseloneta/Breša

FINALE

Subota:
18.30 Meč za treće mesto
20.00 Finale

(FOTO: MN Press)


tagovi

Liga šampiona u vaterpoluvaterpoloSrbijaSlobodan SoroPro Reko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara