"Igor Smoljnikov"
"Igor Smoljnikov"

Da, da, 2:0 je stvarno opasan rezultat: Tošić skrivio penal, Džagoev ga promašio, ali je Zenit svoje šanse pretvorio u remi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.09.15. | 15:11

Aktuelni prvak golom Smoljnikova dva minuta pre kraja izbegao poraz u Moskvi

Igor SmoljnikovKraj pobedničke serije CSKA iz Moskve. I to u kakvom trenutku. Dva minuta pre kraja velikog derbija Armejcima je okrnjen savršen učinak u dosadašnjem toku prvenstva, tako što im je na rep stap Igor Smoljnikov i izvukao Zenitu remi koji ima specifičnu težinu i može da vredi više od boda, ako se posmatra činjenica da su gosti uspeli da nadoknade dva gola minusa - 2:2.

Iako mu to nije u opisu radnih obaveza, desni bek tima iz Sankt Peterburga se sjajno ubacio iz drugog plana, sačekao pas Fajzulina i pošto je „pukla“ odbrana domaćina uspeo da matira Igora Akinfejeva. Bila je do nagrada aktuelnom prvaku za upornost i surova kazna do danas kaznenoj ekspediciji Leonida Sluckog za neiskorišćeni jedanaesterac Alana Džagoeva.

Izabrane vesti

Uz Smoljnikova, junak Zenita je golman Juri Lodigin. Iako od početka prvenstva sklon kiksevima i nekoliko puta najlošiji u svom timu, danas je branio odlično, zaustavljao udarce Jeremenka, Dumbije i Vernbluma, čuvao gostima aktivan rezultat, 19 minuta pre kraja ukrotio šut Džagoeva sa bele tačke i tako ubrizgao ekipu sa stadiona Petrovski dodatnu inijekciju samopouzdanja koju su u finišu pretvorili u bod.

 

 

A činilo se da CSKA juri ka nastavku fantastičnog niza, jer je ove sezone razoružao sve protivnike u Premijer ligi Rusije. Na krilima sjajnog Sejdua Dumbije lider šampionata je bio na korak do još jednog podviga. Doduše, deo zasluga ide na račun štopera Zenita Lombertsa, koji je nespretnom intervenicjom već u devetom minutu postigao autogol, ali je u 22. posle sjajne akcije reprezentativac Obale Slonovače duplirao vođstvo i izgledalo je da Zenitu nema spasa.

Gosti nisu igrali toliko loše kao što rezultat svedoči, pa su nastavili da grade akcije i posle jedne takve pred kraj prvog dela Zoran Tošić je oborio Hulka, a brazilski napadač sigurnom realizacijom penala prepolovio zaostatak i petim golom u sezoni izbio na čelo liste strelaca. S istog mesta u 71. minutu meč je u korist CSKA mogao da prelomi Džagoev (posle faula Garaja nad Dumbijom), ali je Lodigin odbranio i - kako to obično u fudbalu biva - kazna za neiskorišćen zicer bila je brutalna.

PREMIJER LIGA RUSIJE - OSMO KOLO

Subota:

CSKA Moskva - Zenit 2:2 (2:1)
/Lomberts 9 ag, Dumbija 22 - Hulk 39 pen, Smoljnikov 88/

15.30 Amkar - Kubanj
18.00 Rubin - Lokomotiva

Nedelja:
12.30 Spartak - Rostov
15.30 Krasnodar - Dinamo Moskva
18.00 Anži - Terek

Ponedeljak:
15.00 UFA - Ural
17.30 Krila Sovjetov - Mordovija


tagovi

Zoran TošićZenitSejdu DumbijaPremijer liga RusijaPremijer ligaJuri LodiginEvropaEngleskaCSKA MoskvaAlan Džagojev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara