"Andrea Stramaćoni"
"Andrea Stramaćoni"

Da li će Mlada "oterati" Stramaćonija?

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.08.17. | 11:05

Sparta u Boleslavu traži prvu pobedu ove sezone

Andrea Stramaćoni

Ambiciozan početak sezone, gotovo 10.000.000 evra uloženih u ekipu, fijasko na startu kvalifikacionog ciklusa za Ligu Evrope protiv Crvene zvezde... Navijači Sparte iz Praga više nemaju strpljenja!

Izabrane vesti

Kada se na sve to doda i remi nerešen ishod sa Bohemijansom, jasno je da su Andrei Stramaćoniju odbrojani dani na Letni. Neuspeh skupocenih "zvezdica" u drugom kolu šampionata protiv Mlade Boleslav izazvavo bi tektonske poremećaje u prestonici, budući da su "jednostavni Česi" (filozofija ulaganja u sopstvenu školu i kupovina najboljih domaćih igrača) pretvoreni u legiju stranaca koja nije opravdala ni trunku uloženog novca.

Pritisak je ogroman. Nesnosan! Kako će se snaći Plavšić, Ben Haim, Manđek, Mavuba i drugovi? Naročito ako se uzmu u obzir i brojni kadrovski problemi. Lista povređenih je podugačka: Albijah, Dridek, Kaja, Šural, Vaha, Vukadinović, dok je Vatajelu pod znakom pitanja.

KVOTE ZA MEČ MLADA BOLESLAV - SPARTA: 1 (2,70), X (3,05), 2 (2,60)

Mlada Boleslav je takođe ispala iz kvalifikacija za Ligu Evrope, ali se od nje tako nešto i očekivalo. Možda ne protiv albanskog Skenderbega, ali u plej-ofu svakako... Pomenuti scenario pružio je izabranicima Dušana Uhrina šansu da se usredsrede na domaće izazove i pokušaju da ponove uspeh iz prethodne sezone kada su se našli odmah iza Slavije, Plzenja i današnjeg protivnika - Sparte.

U redovima Mlade Boleslav izvestan je izostanak ofanzivnog veziste Jana Čarmoste, a ne treba očekivati ni povratak Kajsele koji je već duže vreme odsutan.

U minuloj sezoni, Mlada je odolela u Pragu (2:2), da bi pred svojim navijačima u martu "minimalcem" potvrdila da Sparta neće biti konkurent za jedno od dva mesta koja vode u kvalifikacije za elitno evropsko takmičenje.

Da li je "zahvalnica" za Stramaćonija spremna? Samo ga tri boda ostavljaju u životu...

Subota
Bohemijans - Karbina 2:1 (1:1)
Sigma - Liberec 2:1 (1:0)
Teplice - Dukla 3:1 (2:0)
Žlin - Brno 2:1 (0:0)

Nedelja
Ostrava - Slavija Prag 0:0
Jablonec - Plzenj 0:1 (0:1)
Jihlava - Slovačko 0:0

Ponedeljak
17.00 Mlada Boleslav - Sparta Prag

(FOTO: MN Press)


tagovi

bet analizaČeškaMlada BoleslavSparta Pragsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara