Da li je moguće: Šampioni, a kasni plata?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.06.18. | 09:05

Međutim, zaraćene strane su postigle dogovor i sada je sve u redu

Atletika. Prva asocijacija na sport u Keniji. Ipak, kada je ovako mršava ponuda, a još nema ni Svetskog prvenstva, ne preostaje ništa drugo nego dobrano prečešljati sve meridijane u potrazi za nekom dobrom kvotom. Zato smo i "odleteli" u ovu zemlju sa istoka Afrike. Ali ne zbog atletike, već fudbala. Tamo u okviru odloženog meča 18. kola Premijer lige snage odmeravaju Gor Mahija i Soni Šugar (14.00). Kec i fiks dana u najavi.

Zašto?

Izabrane vesti

Sam pogled na tabelu dovoljno govori. Gor Mahija, iako od većine konkurenata ima dve utakmice manje, dobrano gazi ka novoj tituli, petoj u poslednjih šest sezona, i na plus 12 je u odnosu na drugoplasiranu Sofapaku. Uprkos tome što je Gor Mahija najtrofejniji kenijski klub (16 titula nacionalnog prvaka), prvi zvanični sponzorski ugovor potpisali su 2011. godine koji je bio i najveći u istoriji tamošnjeg fudbala. Čitav dogovor iznosio je 38.000.000 kenijskih šilinga (oko 320.000 evra). Dvadeset godina ranije navodno su postigli i sa nekim kazinom, ali detalji tog ugovora do dan danas nisu poznati.

U poslednje vreme nisu cvetale ruže u redovima Gor Mahije, igrači su štrajkovali zbog neisplaćenih naknada, ali su na kraju izglađeni odnosi dveju strana, te pretposlednji Soni Šugar dočekuju mirne glave. Odmah nakon ovog meča fudbaleri Gor Mahije putuju u Tanzaniju gde će igrati CECAFA kup. 
"Imali smo male probleme, ali sada smo spremni za meč sa Sonijem i CECAFA kup", poručuju iz redova kenijskog šampiona.

Inače, Gor Mahija ima najbolji napad i jednu od najtvrđih odbrana, tako da obrni-okreni ovo bi trebalo da bude fiks dana. Kvalitet, tradicija, pa i atmosfera usled isplaćenih zarada na strani su vodećeg tima Premijer lige.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 14:00 3734 KEN 1 Gor Mahia - Sony Sugar kmb 1&3+ 1,72
Ukupna kvota1,72

Foto: Shutterstock


tagovi

KenijaKenija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara