""
""

Da li znate kada je Crvena zvezda poslednji put prezimila u kupu?

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.10.16. | 10:12

Današnji duel protiv BSK-a iz Borče (16 časova) neće biti sasvim običan meč za crveno-bele

Ko se od mleka opeče, i u jogurt duva! Tačno je da bi današnji duel protiv drugoligaša BSK-a iz Borče za Crvenu zvezdu trebalo da bude puko odrađivanje posla, demonstracija kvaliteta nad slabijim rivalom. Međutim, utakmica osmine finala masovnijeg takmičenja biće vrlo specifična za crveno-bele.

Nekada, tačnije u staroj Jugoslaviji, uspeh na međunarodnoj sceni merio se podatkom da je neki tim uspeo da prezimi u Evropi. To je bila donja granica za Crvenu zvezdu. Otuda trik pitanje za navijače najvećeg srpskog kluba glasi: Kada su crveno-beli poslednji put uspeli da se domognu proleća u nacionalnom kupu?

Izabrane vesti

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL CRVENE ZVEZDE I BSK BORČE

Osvojila je u tom periodu Crvena zvezda dve šampionske titule, ali je 2012. godine poslednji put uspela da uradi nešto značajno u drugom domaćem takmičenju. Tačnije, tim predvođen Robertom Prosinečkim pobedom nad Borcem u Kruševcu osvojio je pehar te sezone i označio početak nezapamćene kup suše u Ljutice Bogdana.

Četvrtfinale je od maja 2012. godine do danas krajnji domet Crvene zvezde. Vrlo turoban podatak ako se zna da su crveno-beli u dosadašnjoj istoriji 24 puta osvojili najmasovnije takmičenje. Daleko najviše u domaćim okršajima.

Hod po mukama za Crvenu zvezdu u kupu počeo je novembra 2012. godine kada je OFK Beograd trijumfovao na Marakani (3:1). Sledeće sezone Vojvodina je bila nepremostiva prepreka na Marakani (0:3), a ništa bolji od Aleksandra Jankovića i Slaviše Stojanovića nije bio ni Nenad Lalatović. On je kup ambicije sahranio na stadionu Obilića protiv Rada.

DEBITUJE MILOŠEVIĆ, NA TERENU I LUKOVIĆ

Pre 12 meseci Zvedu su svi videli u četvrtfinalu. Crveno-beli su već bili u velikoj prvenstvenoj seriji pobeda, delovali su nezaustavljivo... Činilo se da će Borac biti isprašen u Ljutice Bogdana, ali je Milorad Kosanović otkrio sve anomalije tadašnjeg tima. Bio je to najubedljiviji poraz Crvene zvezde (1:5) na domaćem bunjištu još od sredine šezdesetih.

Dakle, aktuelna generacija ima šansu da prekine neugodnu tradiciju. Očekuje se da stručni štab Crvene zvezde promaša karte. Konačno će debitovati levi bek pristigao iz subotičkog Spartaka Stefan Milošević. Očekuje se da u startnoj postavi bude i mladi Andrija Luković.

(Foto Star Sport)


tagovi

Stefan MiloševićKup SrbijeEvropaFK Crvena zvezdaAndrija Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara