""
""

Dabl-dabl Bjelica je postao standard, osetio ga je i Golden Stejt (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.03.17. | 08:15

Još jedna dobra partija srpskog repezentativca u pobedi protiv najboljeg tima lige

Nemanja Bjelica poslednjih dana igra u najboljoj formi od dolaska u NBA ligu. Srpski reprezentativac je peti put na poslednjih šest mečeva imao dvocifren košgeterski učinak, ali ono što posebno raduje je da je taj učinak sinoć ostvario u pobedi njegove Minesote nad najboljim timom lige Golden Stejtom.

Izabrane vesti

Jokićev povratak! Razbio Boston i opet se igrao košarke (VIDEO)

Uz 10 poena i 12 skokova Nemanje Bjelice za 34 minuta na parketu, Minesota je napravila iznenađenje i savladala favorizovane Voriorse 103:102 . Bio mu je to treći dabl-dabl učinak na poslednjih pet utakmica.

Ceo meč je Minesota vodila protiv Golden Stejta, imala i plus 17 u drugoj četrvrtini, održavala prednost  ali na kraju umalo nije izgubila. Voriorsi su poveli tek minut pre kraja kada je Stef Kari pogodio za 102:101. Endru Vigins je 13 sekundi pre kraja pogodio oba penala iako je pre toga bio neprecizan sa linije slobodnih bacanja. Međutim, kada je bilo najpotrebnije, postavio je konačan rezultat, a šut Stefa Karija sedam sekundi pre kraja je izašao iz koša...

Vigins je bio sjajan u drugom poluvremenu kada je ubacio čak 20 od svojih ukupnih 24 poena, Karl Entoni Tauns je ubacio 23 poena, a Riki Rubio 17 poena uz 13 asistencija. Dijeng je dodao 12, a Mohamed 11 poena. Bjelica je bio šesti strelac ekipe, ali je zato bio i prvi skakač i jedini je imao dvocifren broj skokova. Za dva poena je šutirao 3/6, za tri 1/4, a sa linije penala 1/2. Dodao je i dve asistencije.

 Vašington blista i preti Klivlendu, Bredli Bil je faca večeri (VIDEO) 

Najefikasniji u Golden Stetu je bio Klej Tompson sa 30 poena. Stef Kari je ubacio 26 poena ali je imao jako loše šutersko veče što mu se često dešava u poslednje vreme. Šutirao je 10 od 27 iz igre, od čega je u šutu za tri poena imao samo jedan pogodak u osam pokušaja.

Minesota ima tri pobede manje i meč manje od osmoplasiranog Denvera, tako da je i dalje u igri za mesto u plej-ofu na Zapadu. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Endrju ViginsKarl Entoni TaunsMinesota TimbervulvsNBA ligaNemanja BjelicaStef Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara