"Fudbaleri Ajaksa posle poraza od Barselone"
"Fudbaleri Ajaksa posle poraza od Barselone"

De Bur grmeo u svlačionici Nou Kampa: Nemojte da se us... u gaće!

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.10.14. | 12:26

„Iznerviran sam, izgledalo je kao da mi bekovi nisu na terenu“, priča trener Ajaksa

Fudbaleri Ajaksa posle poraza od BarseloneBarselona se brzo oporavila od poraza u Parizu i bez većih problema razoružala Ajaks u trećem kolu Lige šampiona. Istovremeno, nanema Kopljanicima prvih neuspeh u Grupi G elitnog takmičenja koji je zaboleo sve u Amsterdamu, ne toliko zbog rezultata (1:3) već zbog načina igre gostiju na stadionu Nou Kamp.

Tako je jedan od najboljih igrača holandskog prvaka Davi Klasen rekao da je šef struke Frank de Bur izuzetno zamerio igračima na izdanju u prvom poluvremenu.
„De Bur nam je posle prvog poluvremena rekao da se ne us... u gađe od straha. Zato smo u nastavku izgledali malo bolje, ali izdanje iz prvog dela nije bilo dostojno dresa Ajaksa. Nikad nisam ni mislio da bismo mogli da izborimo povoljan rezultat u Kataloniji. Naravno, Barsa je dobra ekipa, ali mi smo delovali preplašeno kad smo imali loptu u nogama. Svaki put bismo je gubili“, rekao je Klasen.

Izabrane vesti

A njegov trener dodaje da je razočaran utiskom da ekipa iz Amsterdama makar nije pokazala odlučnost da se suprotstavi jačem od sebe, makar „poginula hrabro“.
Iznerviran sam. Želeli smo povoljniji rezultat, a nije ispalo tako, iako smo igrali bolje u drugom delu. Rekao sam igračima tokom pauze da svašta može da se desi ako postignemo gol u nastavku i tako je bolo sve do kraja. To je stav kakav želim da vidim kod momaka, a ne onaj iz prvih 45 minuta. Prvi gol Barse je posledica sjajne akcije, ali drug je naša greška. Prošle godine smo u istoj fazi takmičenja na ovom stadionu igrali bolje nego sad, imali duže loptu u nogama, a sinoć je izgledalo kao da bekovi nisu na terenu“, ogorčen je De Bur.

(FOTO: Action images)


tagovi

AjaksDavi KlasenEredivizijaEvropaFrank de BurHolandijaLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara