Denver izgubio prednost domaćeg terena, Jokić pokušao, ali nije uspeo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.19. | 08:20

Portland poravnao rezultat u seriji

Ako je nakon prve utakmice izgledalo da je Denver na dobrom putu da lako uzme dve pobede u polufinalu Zapada, sada je izvesno da će nas u ovoj seriji čekati nova drama, možda čak i u sedam mečeva!

Denver je izgubio prednost domaćeg terena i sada će morati da vladi fleke u Moda Centru. Uprkos lošem izdanju Demijana Lilarda, Portland je slavio rezultatom 97:90, najviše zahvaljujući Si Džeju Mekolumu i njegovih 20 poena. 

Izabrane vesti

Mnogo će se posle ove utakmice pričati o Denverovim procentima šuta. Portland je gotovo rutinski držao vođstvo puna 43 minuta i to najviše zato što su Nagetsi bili na svega 35,1 odsto pogođenih hitaca, odnosno tek 21,4 odsto sa distance! Nije se proslavio ni Nikola Jokić, ali je i dalje bio najviše raspoložen za igru i nadmetanje u domaćim redovima. Meč je završio sa 16 poena šutirajući tek 7/17 iz igre, što je drastičan pad posle oni 37 poena u prvom meču. Dopisao je i 14 skokova i sedam uhvaćenih lopti i bio najzaslužniji što je Denver u finišu utakmice gotovo potpuno umanjio zaostatak i praktično bio nadomak preokreta. Ali, niko nije imao hrabrost da preuzme odgovornost i napravi nešto više. Poeni jesu bili dobro raspoređeni, Džamal Mari je ubacio 15 (6/18 iz igre), Pol Milsap 14 uz 11 skokova, Malik Bizli 13, a Gari Haris 12 poena (4/12 iz igre).

Portlandova odbrana uspela je da pronađe lek za Jokića ovog puta. Upalila je taktika koju je dobro znao da koristi Greg Popovič, gde bi na Srbina poslao dvojicu, ponekad čak i trojicu igrača kad god bi ovaj primio loptu u reketu. Pokušao je Jokić ovu situaciju da preokrene u svoju korist, delio čak i atraktivna dodavanja kroz noge protivnika (!), ali kompletan tim se mučio u napadu. Zbog toga se Nagetsi nisu oporavili.

Nisu se ni gosti pretrgli u ovom susretu, da budemo iskreni. Demijan Lilard je podbacio, a zajedno sa Si Džejem Mekolumom iskombinovao je tek 13/37 iz igre. Lilard je imao možda i najlošije plej-of veče svoje karijere, iako je utakmicu završio sa 14 poena išao je na tek 5/17 iz igre, odnosno 1/7 za tri poena! Veliki uticaj na igru imao je Enes Kanter sa svojih 15 poena i devet skokova. Rodni Hud je takođe dopisao 15 poena, a pogodio je i dva najvažnija šuta utakmice na dva minuta do kraja, čime je definitivno zaustavio poslednji nalet domaćina za 94:84.

Serija prelazi u Portland, gde će se prva utakmica odigrati u noći između subote i nedelje od 04.30.

NBA

Denver - Portland 90:97
/Jokić 16 - Mekolum 20/

Foto: Reuters


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsPortland TrejlblejzersPol MilsapSi Džej MekolumDemijan Lilard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara