Derik Rouz u dresu Kavsa
Derik Rouz u dresu Kavsa

Derik Rouz stigao kod Nemanje Bjelice

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.03.18. | 17:18

Minesota dovela bivšeg MVP-a NBA lige

Na vrhuncu - a nažalost je on došao previše rano - niko nije mogao da ga zaustavi. U sezoni 2010/2011, kada je bio MVP lige, u prosekuje beležio 25 poena po utakmici. Ofanzivno, malo je bilo igrača koji su mogli da mu priđu. Ali ta prokleta kolena. Uništila su karijeru Derika Rouza. Istina, tek mu je 29 godina, ali nije to više isti igrač. Da jeste, verovatno ne bi bio bez angažmana od 10. februara kada ga je Juta otpustila. I skoro mesec dana kasnije - konačno novi klub.

Novinar I-Es-Pi-Ena Adrijan Vojnarovski, koji inače ne greši kad su transferi u pitanju, piše da će Rouz karijeru nastaviti u društvu našeg Nemanje Bjelice u Minesoti. Ugovor je potpisan do kraja sezone.

Izabrane vesti

Dolazak u Mineapolis se doduše očekivao. Trener Tim Tibodo već je doveo nekoliko igrača sa kojima je sarađivao u Čikagi, poput Tadža Gibsona i Džimija Batlera.

Rouz je pristojno odigrao prošlu sezonu u Njujork Niksima, u proseku beležio 18 poena i 4,4 asistencije po meču. Međutim, u Klivlendu se nije snašao. Samo 9,8 poena po utakmici i 1,6 asistencija za 19,3 minuta na parketu. Ubedljivo najgori učinak u njegovoj karijeri.

Ipak, ako uspe da Minesoti pomogne da se domognu plej ofa u Zapadnoj konferenciji, a solidne su šanse za to pošto je stanje na tabeli prilično izjednačeno, možda će se ovog proleća vratiti na veliku scenu. Gde mu je po košarkaškom umeću sigurno i mesto.

Foto: Action Images


tagovi

Derik Rouz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara