"Slavlje Iva Iličevića"
"Slavlje Iva Iličevića"

Dinosaurusi dišu na škrge: Karlsrue odoleo taličnom Hamburgu, odluka na Vildpark stadionu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.15. | 22:33

HSV bio u nokautu, ali je Ivo Iličević spasio četu Bruna Labadije

Slavlje Iva IličevićaSreća ponovo saveznik HSV-a, ali dinosuarusi Bundeslige, jedini koji su igrali u svakoj sezoni od osnivanja takmičenja, ovaj put na konopcima dočekuju revanš meč baraža za opstanak u eliti. Karlsrue je u prvom susretu plej-ofa izborio 1:1 na Imteh areni, pa će definitivna odluka pasti 1. juna na njegovom Vildpard stadionu.

Ishod koji bi u Karlsrueu verovatno bez razmišljanja potpisali pre početka meča, ali s obzirom na to kako se odvijala situacija na terenu teško da su gosti kućama otišli sasvim zadovoljni. Iako je Hamburg - za koji su svih 90 minuta igrali i Slobodan Rajković i Gojko Čakar - bio naizgled dominantan tim na terenu i loptu konstantno držao u svojim nogama. Prosto - nije znao šta će s snjom.

Izabrane vesti

Karlsrue je pak imao jasnu ideju. Pomoglo je i to što je Rouven Henings, Hamburgovo odbeglo dete koje je sa 17 golova u dresu Karlsruea ove sezone najbolji strelac Cvajte, već u četvrtom minutu brzu kontru posle pokušaja Ivice Olića krunisao sjajnim golom za neočekivano vođstvo gostiju. Dimitrij Nazarov se našao u ulozi asistenta, a 27-godišnji Henings je bio neumoljiv. Izvio se golman HSV-a Rene Adler koliko je dug... Nije vredelo.


Bio je to Heningsov 13. gol u 2015. Karlsrueov tek 19. Moglo je da ih bude i više, ali su u 53. minutu i Manuel Tores i Nazarov uspeli samo da u razmaku od  deset skundi uzdrmaju prečku domaćeg tima. Odgovor je stigao u liku Iva Ilićevića, koji je prvo razmenio dupli pas sa Denisom Dikmajerom, a onda poluvolejom sa nekih sedam metara konačno pogodio u metu do tada skoro pa bezopasnog HSV-a.


U samom finišu umalo i potpuni preokret. Marselo Dijaz je grudima prihvatio loptu i topovski šutirao sa nekih 20 metara, ali se među stativama Karlsruea istakao Dirk Orlishauzen. Čekamo dakle revanš, a treba imati na umu da su Eurofajteri na svom Vildparku izgubili samo jedan od osam mečeva u kalendarskoj 2015. godini i pritom samo tri puta vadili loptu iz mreže. Opet, HSV je u poslednje vreme navikao da se poput mađioničara vadi iz nezavidnih pozicija. Prošle sezone je u baražu odigrao 0:0 protiv Grojter Firta, da bi član Bundeslige opstao zahvaljujući 1:1 na Troli areni.

Čini se ipak da je Karlsrue sada favorit da postane tek šesti tim oz Cvajte koji je u poslednjih 17 baraža uspeo da iz dvomeča sa bundesligašem izađe kao pobednik.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rouven HeningsNemackaKarlsrueIvo IličevićHamburgerEvropaBundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara