""
""

Drama u Bostonu, sudije opet digle prašinu i detalj koji je odlučio meč: Faul nad Hardenom ili ne?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 29.12.17. | 08:40

Kelti stigli minus od 26 razlike, Portland pobedio uprkos zaostatku od 18 poena, dok su Baksi slavili iako su morali prvo da nadoknade 20 poena

Ludo, luđe - NBA! Veče preokreta u najjačoj košarkaškoj ligi sveta! Od ukupno pet utakmica u noći između četvrtka i petka, čak tri su završene uz velike rezultatske zaokrete, gde je Portland stigao Filadelfijinih 18 poena viška, Milvoki nadoknadio čak 20 poena razlike protiv Minesote, dok je Boston u dramatičnoj završnici uspeo da spusti Hjustonovih 26 poena vođstva i posle sumnjive situacije u samom finišu stigne do velike pobede

Izabrane vesti

Susret Bostona i Hjustona ujedno je bio i derbi večeri, odnosno sudar dve prvoplasirane ekipe Istočne i Zapadne konferencije. Mada je sve vodilo ka tome da će Rakete odneti trijumf za Teksas, Boston je na kraju ipak slavio rezultatom 99:98!

Dešavanja u TD Centru podigla su veliku prašinu! Samo nekoliko dana posle dešavanja u božićnom derbiju Klivlenda i Golden Stejta, odnosno gde iz očiglednog kontakta Kevina Duranta i Lebrona Džejmsa sudije nisu svirale faul vedeti Kavsa, nešto slično viđeno je u završnih sedam sekundi utakmice u Bostonu. 

Šta se, zapravo, desilo? Na nešto manje od 12 sekundi pre kraja Boston je imao loptu sa strane i zaostatak od tri poena (95:98). Džejson Tejtum je izveo aut, prosledio loptu do Markusa Smarta, a supertalentovani momak sa Djuka iskoristio je dobru blokadu i utrčao ka košu, gde je dobio povratnu loptu od Smarta i akciju rešio zakucavanjem. A onda se desio kontakt koji je izazvao lavinu oprečnih komentara.

Posle asistencije Tejtumu Smart je odmah dotrčao do Džejmsa Hardena i jasno se video kontakt u kojem je košarkaš Bostona rukama obgrilio najboljeg igrača Hjustona i tako mu onemogućio da se pomeri. Da li zbog tog, ili zbog detalja od nekoliko sekundi ranije, kada je takođe skrivio faul upravo nad Smartom, Harden je pokušao da se iščupa iz situacije, ali je dva puta snažno odgurnuo protivnika! Usledio je pad iz kojeg su arbitri svirali faul u napadu, zbog čega je Harden potpuno izgubio razum.

Pošto Hjuston nije bio u bonusu, akcija je završena tako što je Rozije izveo aut sa iste pozicije kao i Tejtum, samo što je ovog puta Al Horford preuzeo odgovornost i pogodio preko Tarika Bleka. Uz dve sekunde do kraja, Erik Gordon je pokušao trojku preko celog terena i nije uspeo. 

Vredi pomenuti i da je Boston katastrofalno loše počeo utakmicu i da je posle uvodne četvrtine Hjuston vodio s ogromnih 32:12, a da je već na početku drugog kvartala razlika otišla i na maksimalnih 26 poena.

Rakete su držale visok ritam sve do kraja poluvremena, kada se na odmor otišlo kod rezultata 62:38. Ali, u drugom delu kao da su se uloge zamenile, pa je Boston samo u trećem kvartalu minus sa 26 sveo na svega devet poena! Bio je to samo okidač za dramatičnu završnu deonicu, u kojoj je viđeno svašta... 

Najefikasniji u redovima Bostona bio je Kajri Irving sa 26 poena. Tejtum je ubacio 19, a Rozije i Smart po 13 poena. Kod Hjustona 34 poena, 10 asistencija i šest skokova imao je Harden, dok je Gordon skupio 24 poena. 

I košarkaši Milvokija uspeli su da istope veliki zaostatak i dođu do trijumfa protiv Minesote - 102:96. Baksi su sredinom trećeg kvartala imali čak 20 poena zaostatka (54:74), posle čega je usledio veliki povratak.

Domaćin je postepeno otapao minus, da bi se u poslednju četvrtinu ušlo kod vođstva Vulvsa rezultatom 84:75. Na startu poslednje četvrtine Milvoki je serijom 12:0 uspeo da zaokrene rezultat, a onda u nekoliko dobrih naleta ode na plus devet, što je bilo dovoljno za pobedu.

Bakse je predvodio Erik Bledso sa 26 poena, šest završnih dodavanja i pet ukradenih lopti, dok je Janis Adetokunbo imao 22 poena i 10 skokova. Po 14 koševa upisali su Kris Midlton i Džon Henson. Na suprotnoj strani Karl Entoni Tauns je ubacio 22, Endrju Vigins 21, a Džerom Batler 20 poena. Nemanja Bjelica je na terenu proveo sedam minuta, ali bez učinka. 

Proslavili su se i košarkaši Portlanda pošto su savladali Filadelfiju rezultatom 114:110, uz odličnu igru u završnoj deonici, kada su stigli 18 poena zaostatka i upisali sedmi vezani trijumf na svom terenu.

Seventisiksersi su trećoj četvrtini imali pomenuti maksimum rastojanja (78:60), ali su u poslednjem kvartalu potpuno nestali. Portland je pregazio rivala i serijom 19:0 potpuno okrenuo stvari na terenu, da bi do kraja utakmice imao čak i dvocifren višak (103:93). Gosti su se borili do poslednjeg sekunda kako bi se vratili, ali nije bilo realnih mogućnosti.

Si Džej Mekolum je meč završio s 34 poenam, dok je Jusuf Nurkić dominirao sa 21 poenom i 12 skokova.

Kod Filadelfije je Džoel Embid bio najbolji sa 29 poena i devet skokova, a u stopu ga je prati Dario Šarić sa 25 koševa i istim brojem uhvaćenih lopti. 

NBA - REZULTATI

Orlando - Detroit 102:89
/Pejton 19 - Heris 21/

Boston - Hjuston 99:98
/Irving 26 - Harden 34/

Milvoki - Minesota 102:96
/Bledso 26 - Tauns 22/

San Antonio - Njujork 119:107
/Oldridž 25 - Bizli 23/

Portland - Filadelfija 114:110
/Mekolum 34 - Embid 29/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Boston SeltiksDžejms HardenErik BledsoHjuston RoketsJanis AdetokunboKajri IrvingKarl Entoni TaunsMarkus SmartMinesota TimbervulvsNBA ligaSi Džej Mekolum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara