"Niko Rozberg najbrži u Šangaju"
"Niko Rozberg najbrži u Šangaju"

Drama u Šangaju - Niko Rozberg trijumfom uvećao prednost nad Hamiltonom

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.04.16. | 11:54

Nemac postao tek četvrti čovek u istoriji sa šest uzastopnih pobeda

Niko Rozberg najbrži u ŠangajuNiko Rozberg ponovo na pobedničkom postolju. U dramatičnoj trci Formule jedan za Veliku nagradu Kine u Šangaju Nemac je postao tek četvrti vozač u istoriji najbržeg cirkusa sveta koji je vezao šest uzastopnih pobeda i prednost nad Luisom Hamiltonom u generalnom plasmanu uvećao na 36 bodova prednosti.

Branilac titule Hamilton, koji je krenuo sa poslednjeg mesta zbog kvara na menjaču u kvalifikacijama, danas je pet puta svraćao do pit-stopa, delom i zbog takve taktike u Mercedesu, i na kraju završio na sedmom mestu.

Izabrane vesti

Drugi je kroz cilj prošao Sebastijan Fetel, iako se već na prvom ćošku dokačio sa saigračem iz Ferarija Kimijem Rajkonenom, dok je Danil Kvjat iz Red Bula zauzeo treće mesto.

Uprkos brojnim incidentima i uzbuđenjima tek šesti put u istoriji Formule 1 svi vozači koji su krenuli sa starta uspeli su i da završe trku.

Međutim, otkako je Rozberg preuzeo čelnu poziciju od Danijela Rikarda, koji ga je prethodno obišao još na startu trke samo da bi ga guma koštala prvog mesta, niko nije uspeo da ugrozi pobedu Mercedesovog vozača.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Niko RozbergLuis HamiltonKimi RajkonenFormula 1Danil Kvjat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara