"Veljović"
"Veljović"

Drama Veljovića u Velikom Polju: Voždovac i saigrači hteli da iznajme helikopter

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.05.14. | 12:07

"Do skora sam svakodnevno prelazio 30 kilometara, putovao do Voždovca na trening, a ovih dana nisam mogao ni 200 metara da mrdnem”, kaže napadača Zmajeva

VeljovićNapadač Voždovca Rade Veljović na svojoj koži osetio je svu strahotu poplave u Obrenovcu i okolini. Veljović, koji se sa porodicom nalazi u Velikom Polju, prepričava šta se sve dešavalo.
“Ovde sam sa porodicom, šestoro nas je, ali smo svi dobro… Voda se povlači, pa verujemo da je najgore prošlo. Stan na četvrtom spratu zgrade u Obrenovcu napustio sam čim sam video šta se sprema. Sa bratom sam krenuo sam do mojih, znali smo da je Veliko Polje na udaru”, rekao je Veljović, a prenosi Sportski žurnal.

Napadač Voždovca kaže da su došli da pomognu koliko mogu, ali da se sve dešavalo jako brzo.
“Voda nas je zatekla, u kuće je ušla u roku od 20 minuta. Upozorenje je bilo jasno, pa se celo selo ubrzo iselilo. Baka i deka nisu mogli da napuste porodično imanje, tu smo ostali svi i popeli se na sprat. Do skora sam svakodnevno prelazio 30 kilometara, putovao do Voždovca na trening, a ovih dana nisam mogao ni 200 metara da mrdnem”.

Vreme se usporilo.
“Nivo vode je rastao, pa nam nije ostajalo mnogo šta, osim užasnog osećaja. Bez struje i vode, odsečeni od sveta, nadali smo se da naša kuća neće biti jedna od onih u okolini, koje su nestajale u trenu… Radiš šta možeš, čekaš".

Fudbal nije bio ni na kraju pameti iskusnog špica. Ljudi iz fudbala, ipak, jesu.
“Osetio sam prijateljstvo… Dejan Milovanović, Babović, Božović, Jašić, Mihajlov, Vujadinović iz Šturma, čelnici i treneri Voždovca… Ne znam ko se nije javio da pomogne, mada je to bilo teško učiniti. Insistirali su da iznajme helikopter koji bi došao po nas, pa sam im teško objašnjavao da ni pod kojim uslovom neću napustiti Veliko Polje”, zaključio je Veljović.

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

fk voždovacRade VeljovićPoplave

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara