"Rode"
"Rode"

Drugo pojačanje: Sebastijan Rode ide u Borusiju

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.06.16. | 19:47

Bajern dobija 12.000.000 evra, Dortmund šalje novu ponudu za levog beka iz Francuske

RodeMats Humels iz Borusije u Bajern, a u suprotnom smeru - Sebastijan Rode.

Kako javljaju nemački mediji, doskorašnji vezista bavarskog giganta dogovorio je saradnju sa popularnim Milionerima i narednih dana očekuje se da to i ozvaniči potpisivanjem ugovora. Saradnja između kluba sa Vestfalena i nekadašnjeg prvotimca Ajntrahta iz Frankfurta biće overena na tri godine, dok će gigant iz Minhena inasirati oko 12.000.000 evra.

Izabrane vesti

Na taj način trener Borusije iz Dortmunda Tomas Tuhel dobiće igrača u veznom redu, od koga se očekuje da nadomesti odlazak Ilkaja Gundogana u Mančester Siti. S tim da će Rodeu verovatno biit potrebno malo vremena da se vrati na zahteve bundesligaškog fudbala, s obzirom da je minule sezone skupio tek 17 utakmica, uglavnom ulazivši s klupe.

Očekuje se da narednih dana Borusija završi još jedan transfer. Kao što je najavljeno, u Dortmuntu su i te kako voljni da dovedu Rafaela Gereira, postigli su načelni sporazum sa igračem, dogovorili platu, međutim, pošto je Lorijan odbio početnu ponudu od 12.000.000 evra za portugalskog levog beka, očekuje se da nova - pobošljana - odobrovolji čelnike francuskog kluba.

U svakom slučaju, deluje sve izvesnije da će 22-godišnji fudbaler postati konkurencija Marselu Šmelceru, iako je ovaj produžio ugovor do 2021.

Podsetimo, Borusija je već dovela Usmana Dembele iz Rena, a trebalo bi da ozvaniči saradnju i sa Omerom Toprakom iz Leverkuzena.

(FOTO: Action images)
 


tagovi

Sebastijan RodeNemackaletnji prelazni rok 2016EvropaBorusija DortmundBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara