Dudek radi sjajan posao

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.07.18. | 09:00

Uprava Sosnovjeca ispunila primarni cilj i zadržala najboljeg strelca iz prošle sezone

Upozorio je Đorđe Čotra, defanzivac Slaska, da su na startu poljske Ekstraklase iznenađenja moguća i - bio je u pravu! Kiksnula je Legija, kiksnula je i Jagjelonija.

U poslednjoj utakmici prvog kola sastaju se Sosnovjec i Pjast Glivice (18.00). Status blagog favorita je na strani domaćina, inače povratnika u elitno društvo i četvorostrukog vicešampiona, na čijoj klupi sedi Darijuš Dudek, mlađi brat daleko poznatijeg Jiržija, nekadašnjeg golmana Fajenorda, Liverpula i Real Madrida. Uprava je ispunila primarni zadatak i zadržala najboljeg strelca iz prethodne sezone Simona Levickog, koji je u špicu dobio konkurenciju u liku Žuniora Torunarige iz holandskog Sitarda.

Izabrane vesti

Četvrtu godinu uzastopno, boje Sosnovjeca brani i bivši bek Mladosti iz Lučana, Napretka i Novog Pazara Žarko Udovičić. On je u razgovoru za TIP Novosti istakao da veruje da će njegov tim moći sa svima da se nosi ravnopravno.
"Jači smo nego prošle sezone. Tim je ostao na okupu, a doveli smo i jedno zvučno ime. Reč je o štoperu Pjotru Polčaku, koji je bio reprezentativac. Legija, s kojom smo u odličnim odnosima, nam je takođe pomogla, pošto nam je ostavila dvojicu pozajmljenih igrača i za ovu sezonu", rekao je Udovičić.

Pjast je, sa druge strane, proteklu sezonu jedva preživeo u Ekstraklasi, deklasiravši u direktnom okršaju za opstanak Termalicu (4:0), a najzvučnije pojačanje je, poput Sosnovjeca, centralni defanzivac. Jakub Červinski je stigao u transferu teškom blizu 300.000 evra, dok se mnogo očekuje i od doskorašnjeg napadača Zvolea Pjotra Paržišeka.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 18:00 3450 POL 1 Zaglebie S. - Piast Gliwice ki 1 2,55
Ukupna kvota2,55

POLJSKA 1 - 1. KOLO

Petak
Legnica - Pogon 1:0 (0:0)
/Forsel 90+1/

Jagjelonija - Lehija Gdanjsk 0:1 (0:1)
/Paišao 10/

Subota:
Slask - Krakovija 3:1 (1:1)
Visla - Arka 0:0
Legija - Zaglebje 1:3 (1:2)

Nedelja
Gornjik - Korona 1:1 (0:0)
Visla Plok - Leh Poznanj 1:2 (0:1)

Ponedeljak
18.00: (2,50) Zaglebje Sosnovjec (3,10) Pjast (2,80)

*** Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Darijuš DudekEkstraklasaPoljska 1sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara