""
""

E, TO SU VELIČINE: Pogledajte ko je sve bio na oproštaju Kaladzea (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.06.13. | 14:14

Na revijalnu utakmicu povodom penzionisanja nekadašnjeg reprezentativca Gruzije Milan u Tbilsi poslao legende poput Barezija, Bobana, Maldinija, Ševčenka, Inzagija...

Prošlo je godinu dana otkako je Kahaber Kaha Kaladze završio karijeru, čekao se pogodan trenutak za njegov zvaničan oproštaj od fudbala i po svemu sudeći vredelo je čekati. Nekadašnji reprezentativac Gruzije u petak veče je rekao „zbogom“ najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, zvanično odšetao u penziju i to na spektakularan način.

U Tbilsiju je upriličena revijalna utakmica između tima Kahinih prijatelja i njegovog bivšeg kluba Milana,  a koliko je bivši defanzivac bio sjajan igrač i koliko su Rosnoneri veliki klub pokazali su tako što su na taj događaj poslali sve same legende poput Franka Barezija, Paola Maldinija, Zvonimira Bobana, Andreja Ševčenka, Filipa Inzagija, Seržinja, kao i neke manje popularne poput Rokea Žuniora, Pankara, Karbonea, Ibrahima Ba... Na suprotnoj strani dresove prijatelja nosili su Fabio Kanavaro, Fabio Groso, Šota Arveladze, Luka Toni, Fernando Kouto, kao i njegovi nekadašnji saigrači iz državnog tima i Dinama iz Tbilsija i imenjaka iz Kijeva. Došli su i potpredsednik Milana Galijani, njegovi saradnici Gandini i Mentana, bivši trener Fatih Terim, a po Kaladzeovoj želji stigao je i Milanov maser Roberto Boerći. Zaista impresivna delegacija Rosonera. 

Izabrane vesti

Kako dolikuje ovakvim prilikama, Kaladze je odigrao malo za jedne, malo za druge, a sredinom drugog poluvremena napustio je teren, uz ovacije sa tribina. A što se rezultata tiče završilo je 1:3. Strelac za Prijatelje bio je Demetradze u 26. minutu iz penala, na isti način je uzvratio Pipo Inzagi (sadašnji trener mlađih kategorija kluba sa San Sira) u 43, da bi Andrej Ševčenko i Pjetro Vjerhovod u razmaku od tri minuta (72, 75) pokazali da su majstori bez obzira na godine. Bilo je zanimljivo videti kako se Pipo Inzagi nervira posle promašenih šansi, a utisak je da bi i danas bio velika opasnost za najbolje golmane sveta. 

Veliki vatromet, neprestani aplauzi sa tribina i ovacije u čast najboljeg fudbalera koga je Gruzija ikad imala pokazuju da je omiljen u narodu, koji je u jesen prošle godine podržao njegovu partiju na parlamentarnim izborima, posle čega je Kaha Kaladze postao ministar energetike i prirodnih resursa.

(FOTO: fcdinamo.ge)


tagovi

EvropafudbalGruzijaItalijaKaha kaladzeMilanSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara