Efekat Brendan Rodžers: Čilvel i Megvajer ostaju verni Lesteru

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.19. | 15:31

Sve i da dođu pozivi najjačih klubova, neće promeniti sredinu zbog nekadašnjeg trenera Liverpula

Povratak Brendana Rodžersa u Premijer ligu došao je kao potpuno iznenađenje posle ne baš tako ubedljive epizode u Liverpulu, ali strateg iz Severne Irske se nada da će na klupi Lestera moći da popravi utisak. Pogotovo jer je dvoipogodišnji boravak na Seltik Parku završio sa po dve titule škotskog prvaka i osvajača Kupa, uz tri pehara Liga kupa.

Efekat Rodžersovog dolaska na King Pauer stadion već je počeo da se oseća u svlačionici. Ostrvski mediji pišu da je atmosfera u Lesteru fantastična i da su igrači prezadovoljni zbog činjenice da je Kloda Puela zamenio upravo on. Svoje oduševljenje nisu krili dvojica trenutno najtraženijih fudbalera Lestera - Ben Čilvel i Hari Megvajer
"Rodžers je jedan od najboljih trenera na svetu", kao iz topa će Čilvel i nastavlja:
"Iskreno, posle njegovog dolaska u klub uveren sam da će većina mladih igrača želeti da ostane. Verujem da ćemo Megvajer i ja sigurno ostati u klubu duže vreme. Pogledajte samo koliko je mladih igrača iznedrio i pretvorio ih u najbolje igrače na svetu. Evo, juče smo se sreli slučajno i odmah mi je prišao i ukazao na sve detalje u igri koje moram da popravim. Bila je to muzika za moje uši".

Izabrane vesti

Kaže talentovani levi bek, koga mesecima unazad posmatraju skauti Mančester Sitija - Megvajera je dugo tražio Mančester junajted -, da je Rodžers komotno mogao da ostane u Škotskoj i osvaja trofeje, ali da je odlukom da preuzme Lester pokazao veru u ovaj tim.
"Verujem da sa njim na čelu možemo da budemo konkurentni u Evropi narednih godina. Siguran sam da će nas podići na sledeći nivo", poručio je Čilvel i dodao:
"Iskreno, sad ne vidim razlog zašto bi bilo ko od nas otišao posle njegovog dolaska. Svi su bili srećni što ga vide u svlačionici. Odmah nam je rekao da želi da svaki trening bude bolji od prethodnog. Nije da je to nedostajalo kod Puela, ali on se mnogo više bavio taktikom".

Rodžers je već u prvom obraćanju novim igračima poručio da mu je cilj da Lester igra više sa loptom i da u odbrani vrši visok pritisak kroz presing.
"To samo pokazuje koliko je ambiciozan trener. Ove sezone bili smo bolji protiv velikih klubova, jer smo dobro izvršavali zadatke kroz kontranapad. Bili smo lošiji sa slabijim timovima kada smo imali veći posed lopte, jer smo bili sporiji. Nismo bili dovoljno agresivni. Sada imamo priliku da to popravimo".

Lester trenutno zauzima 11. poziciju na tabeli Premijer lige, sa 10 bodova više od Kardifa, prvog tima iz zone ispadanja...

Foto: Reuters


tagovi

Ben ČilvelHari MegvajerLetnji prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara