""
""

Evo ga i Dortmund: Lov na Rojsovog naslednika od 20.000.000 evra! I Hrvat za male pare...

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.17. | 14:07

Otkrivena prva meta Borusije u letnjem prelaznom roku

Odlasci, smena trenera, ponovo odlaci... Uglavnom se o tome priča na početku prelaznog roka kada je Borusija Dortmund u pitanju. Ali polako dolazi vreme i za pojačanja. Podsetimo, Milioneri su još letos obezbedili dovođenje tuskog štopera Omera Topraka iz Bajer Leverkuzena za 12.000.000 evra, ali sada je vreme za nova osveženja.

Izabrane vesti

Pominjali su se Lakazet, Ljajić, Musa Dembele iz Seltika, ali Bild je otkrio ko je stvarna prva meta Borusije. Reč je o napadaču Maksimilijanu Filipu iz Frajburga. Mladi reprezentativac Nemačke se nalazi na vrhu Borusijine liste želja.

Filip je dete Herte, a u Frajburg je došao kao tinejdžer i zablistao pretprošle sezone u Cvajti sa osam golova i 12 asistencija. U tek završenoj sezoni Bundeslige je bio jedno od otkrića i najzaslužniji za fenomenalne rezultate Frajburga koji je kao sedmoplasirani uspeo da obezbedi kvalifikacije za Ligu Evrope. Filip je bio možda i najbolji igrač sezone sa devet prvenstvenih golova. Obezbedio je mesto u mladoj reprezentaciji Nemačke, a dugo se pominjao kao potencijalno pojačanje Totenhema.

Ipak, pravu bitku za njegov potpis će voditi Borusija Dortmund i RB Lajpcig koji ga takođe želi. Filip bi trebalo da bude zamena za povređenog Marka Rojsa i još jedan sličan tip igrača kakvih Borusija ima na pretek poput Pulišića, Dembelea, Širlea, Mora...

Frajburg je već odredio cenu od 20.000.000 evra za svoju najveću zvezdu, a s obzirom na ugovor koji traje do 2019. godine, nije prinuđen da popušta u pregovorima. Borusija čeka na rasplet situacije i prodaju Obamejana posle čega će steći veliki kapital za dovođenje pojačanja.

Pored Filipa, pominje se i dolazak hrvatskog veziste Milana Badelja koji je ušao u poslednju godinu ugovora sa Fiorentinom i nalazi se u ne baš dobrim odnosima sa rukovodstvom kluba. Za njega je zainteresovana i Valensija. Španci su već ponudili Violi 6.000.000 evra za Badelja, ali su odbijeni. Italijani traže minimum 10.000.000 evra, ali s obzirom da je igrač u poslednjoj godini ugovora, klub iz Firence će morati da popusti. Borusija može lagano da plati tu sumu i vrati Hrvata u Bundesligu gde je već nosio dres Hamburgera.

(FOTO: Action images)


tagovi

Borusija DortmundEvropaFjorentinaFrajburgItalijaMilan BadeljNemackaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara