""
""

Fener je neuništiv! Bogdan i Veseli okrenuli minus 10, Željko stavio Dilejnija u kavez

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.16. | 22:03

Obradovićev tim furioznim preokretom u poslednjoj četvrtini nanaeli Lokomotivi prvi poraz u Top 16 fazi

U duelu neporaženih u prva dva kola, neko je morao da padne. Očekivano, bila je to Lokomotiva Kubanj. Neočkivano, Fenerbahče je do treće pobede u isto toliko mečeve došao posle velikog preokreta i teže nego što je to bilo ko mogao da prognozira. Lokomotiva Kubanj očigledno ima tim za sam vrh evropske košarke. U Istanbulu je Fener na jedvite jade preokrenuo i slavio 85:79

Izabrane vesti

Od početka se videlo da ćemo gledati rezultatsku klackalicu i borbu do poslednje lopte. Samo na kraju prve četvrtine, Fener je imao neku osetniju prednost kada je poveo sa šest poena razlike. Ali Rusi su mnogo lakše dolazili u situaciju da postignu koš dok je Viktor Klaver bio nerešiva enigma za odbranu Turaka. Zaustavio je domaćin Lokomotivinu prvu haubicu Malkolma Dilejnija, ali je Klaver rešetao koš i predvodio goste do vođstva od 10 razlike u finišu prvog poluvremena. Španac je Fenerbahčeu do velikog odmora ubacio 13 poena i nemilice rešetao za tri poena.

Mnogo toga nije štimalo u igri Fenera, a Lokomotiva je delovala sjajno. Celu treću četvrtinu su gosti održavali prednost i opet stigli do 10 razlike, a Klaveru su sjajno asistirali Bikov, Drejper i Singlton. Dilejni je bio uhavćen u klopku Obradovićevih defanzivnih akcija, ali je Lokomotiva pokazala koliko je opasna i kada Amerikancu ne ide.

Na početku poslednjeg kvartala, Lokomotiva je vodila 62:53, a onda je eksplodirao sav arsenal kojim Fener raspolaže. Veseli kao da se otkačio sa lanca je inicirao seriju od 10:0 kojom je Fener prešao u minimalno vođstvo. Pratili su ga Bogdan Bogdanović i Luiđi Datome dok su na drugoj strani suočeni sa čeličnom odbranom Fenera promašivali Dilejni, Bikov, Singlton… Dva minuta pre kraja, trojke Bogdanovića i Datomea su odvele Fenerbahče na plus 76:70 i bio je to momenat odluke. Lokomotiva više nije uspela da se vrati u meč, ušlo se u penal završnicu u kojoj je Bobi Dikson bio nepogrešiv i Fener je zadržao niz nepobedivosti.

Sa 18 poena, Bogdanović je bio najefikasniji u domaćem timu. Veseli je ubacio 17,  Datome 16. Kalinić je za 17 minuta na parketu upisao tri poena. Na drugoj strani Klaver je bio ubedljivo najbolji sa 21 poenom uz šut za tri poena 5/5. Dilejni je ubacio 12, ali uz očajan šut iz igre 2/9. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Malkolm DilejniLuiđi DatomeJan VeseliFenerbahčeEvroligaBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara