Figo nas je izdao, Nejmar otišao zbog love! Ako vam se ne sviđa kako igra Barsa, idite u bioskop

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.03.18. | 09:53

Poruke nekadašnjeg predsednika Katalonaca Đoana Gašpara

Prošlo je bezmallo 18 godina. Navijače Barselone i dalje boli. Tištaće ih uvek. Iako nije ni prvi ni poslednji koji je direktno sa stadiona Nou Kamp otišao u Mardrid, Luis Figo je i dalje persona non grata u glavnom gradu Katalonije.

Odlazak portugalskog asa bolna je tema i za nekadašnjeg predsednika Barse, Đoana Gašpara, baš on je bio na čelu kluba kad se desio transfer koji je uzburkao fudbalsku Evropu i najavio kasnije stvaranje Galaktikosa.  

Izabrane vesti

A u danima kad se sve glasnije priča da bi i Nejmar, posle samo jedne sezone u Pari Sen Žermenu, mogao da obuče beli dres, ova tema je aktuelizovana.
Mogući transfer Nejmara u Real Madrid je neuporediv sa onim što nam je uradio Luis Figo. Portugalac je bio kukavica, izdao nas je, otišao je u situaciji kad nismo imali vremena da reagujemo i obnovimo tim. A Brazilac nas je napustio zbog novca. Tačka“, oštar je u komentaru za Radio Marku Đoan Gašpar.

Trenutno, Barselona je u Primeri daleko ispred Reala i pogled na tabelu raduje Gašpara. Iako i on čuje zamerke kako aktuelni trener Ernesto Valverde ne insistira na lepršavoj igri, koja bi trebalo da bude zaštitni znak katalonskog giganta.
„Valverde nije promenio DNK Barselone, kako mnogi misle. Čovek nije izgubuio utakmicu u prvenstvu. Koristi različite taktike u zavisnosti od igrača koje ima na raspolaganju. A ja uživam da gledam Barselonu samo ako pobeđuje. Ako neko želi zabavi neka ide u pozorište ili u bioskop. Tamo će je pronaći. Što se mene tiče, ukoliko igramo loše, a pobeđujemo, mirno spavam“.

Osim aktuelnog, Gašpar je govorio i o budućem izgledu Barselone.
„Đerar Pike može da bude predsednik. Znam ga odmalena, pokazuje da može da bude uspešan poslovan čovek. Ako su Franc Bekenbauer, Anhel Marija Viljar ili Mišel Platini mogli da vode organizacije i klubove, zašto ne bi mogao i Pike?“

I na kraju o politici...
Ako bi se Katalonija odvojila i postala nezavisna država, Leo Mesi bi i dalje igrao za Barselonu. Imali bismo sjajan tim, takmičili bismo se u Ligi šampiona i sve bi bilo u redu. Jedini problem koji imamo sad jeste mir u državi i vlada u Madridu će se s tim saglasiti“, ocenio je nekadašnji predsednik Blaugrane.

FOTO: Action images


tagovi

Luis FigoNejmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara