Fredi Bobić: Mislili smo potonuće, a onda se setismo kakav je bio u Zvezdi...

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.11.18. | 10:43

Sportski direktor Ajntrahta hvali formu Luke Jovića

Došlo vreme da se Švabe dive Srbinu. Da jedan golgeter svetskog glasa na sva usta hvali našeg mladog asa. Navijači su egzaltirani, trener Adi Hiter zadovoljno trlja ruke, a ima čime da se podiči i Fredi Bobić, sportski direktor Ajntrahta, u čijem dresu Luka Jović igra fudbal karijere.

Srbin rešeta, u završnom meču 11. kola probušio je Šalke (3:0) i sa dva pogotka izbio na čelo liste strelaca Bundeslige (devet golova, ispred Dortmundovih Marka Rojsa i Paka Alkasera, Gladbahovog Alesana Plee, te saigrača mu Sebastijena Alera sa po osam), što je dovoljno da pred njim skine kapu nekadašnji reprezentativac Nemačke.
Način na koji se Luka Jović razvija je senzacionalan“, ističe Bobić. U Benfiki je bio izgubljen, činilo se da će potonuti, bio je negde između drugog i trećeg tima, međutim, doveli smo ga, jer smo se setili kako je igrao dok je u Beogradu bio čan Crvene zvezde. A bio je izvanredan“.

Izabrane vesti

Takav je i danas. U jednoj od Liga petice. Toliko dobar da je u početnih 11 kola u istoriji Ajntrahta bolji učinak imao samo Teofanis Gekas (11 preciznih hitaca iz sezone 2010/2011). Još kad se na to nadovežu partije iz Lige Evrope stiže se do podatka da je na 15 zvaničnih utakmica ove sezone „srpski Falkao“ zaslužan za isto toliko golova, jer ih je 12 dao, a tri namestio. Procenat realizovanih šansi je podigao na 35, a udeo u Ajntrahtovim golovima iznosi 31 odsto.

Sve to je primoralo čelnike kluba iz Frankfurta da razmišljaju o otkupu ugovora od Benfike, što će uraditi po ceni od samo 6.000.000 evra. Pominje se da bi na leto mogli da ga prodaju za možda i celoh 40.000.000 evra.
„Izvanredan je u kaznenom prostoru, međutim, ako Luka sad shvati da mora još više da se kreće u njemu, da trči levo-desno, kako bi bio još efikasniji, onda će se približiti svetskoj klasi golgetera“, dodao je Fredi Bobić.

Ono što posebno može da raduje navijače Ajtrahta je rutina 21-godišnjem momak iz Bijeljine kad uđe u šansu.
Opet je pokazao da, kad je ispred gola, puca kao iz granate“, slikovito je opisao našeg napadača Adi Hiter, trener četvrtoplasiranog tima na bundesligaškoj tabeli.

FOTO: Reuters


tagovi

Luka JovićAdolf HiterFredi Bobić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara