"Gašić i Musli"
"Gašić i Musli"

Gašić poručuje crno-belima: Morate da naučite kako da se ponašate

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.01.14. | 23:48

''Nije valjalo zagrađivanje u reketu'', kaže između ostalog trener Partizana

Gašić i MusliFantastična prilika za veliki podvig izmigoljila se iz ruku Partizanovim košarkašima kao kad lopta izađe iz obruča. Iako se činilo da su na pragu prvenca u TOP 16 fazi Evrolige, crno-beli su skupo platili činjenicu da imaju najmlađu ekipu u takmičenju, na šta ukazuje i trener Velimir Gašić posle poraza od Bajerna.
„Čestitam igračima na borbi, ali za ovakvu utakmicu to nije dovoljno. Igrali smo dobru košarku 30 minuta, ali ispred nas je još 12 utakmica u Evroligi i imaćemo prilike da u narednim mečevima i mi zabeležimo pobede. Imamo najmlađi tim u Evroligi, igrače od po 18 i 19 godina. Veliko je iskustvo igrati u TOP fazi u visokom društvu“, rekao je privremeni šef struke, u odsustvu Duška Vujoševića.

On je čestitao ekipi iz Minhena pobedu, poželeo kolegi Svetislavu Pešiću sreću u nastavku takmičenja i ukazao na ključne detalje susreta u Audi domu.
Moj tim u prvom poluvremenu u velikoj meri je izvršavao zadatke koje smo postavili. To se refrektovalo na osetniiju prednost. Imali smo lošu reakciju u drugom poluvremenu na njihovu grubu igru. To je u dobroj meri dovelo do toga da je Bajern hvatao priključak, došao do preokreta i na kraju pobedio. Ono što nije bilo dobro je zagrađivanje u reketu. Bajern je imao 20 ofanzivnih skokova, samo Tompson je imao pet, time ne mogu da budem zadovoljan. Uz to desio se pad koncentracije u trenutku kada nismo ispunili bonus, a dozvolili smo im da ubace dve trojke. Bajern dosta šutira za tri poena, nisu imali značajan procenat, ali su ubacili važne šuteve kada je to bilo najbitnije. Imali smo priliku da ih sprečimo u šutu za tri poena“.

Izabrane vesti

Uz nagoveštaj da će u bliskoj budućnosti raditi na korekciji detalja koji nisu valjali, Gašić je dodao:
Da bi se pobedilo u utakmici kakva je bila u Minhenu, značajno je za mladi tim da nauči kako da se ponaša, da reaguje u situacijama kada ima prekoputa sebe ekipu koja igra na ovakav način, kako je u drugom poluvremenu igrao Bajern. Da im ne odvlače pažnju neke periferne stvari i da greške svedu na najmanju moguću meru. To su tri komponente bez kojih ne može da se dobije utakmica“.

(FOTO: MN Sport)


tagovi

Velimir GašićSrbijaFK PartizanKK PartizanEvropaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara