"Volkov"
"Volkov"

Golovi karijere Vladimira Volkova vode Partizan ka tituli: Valjak strepeo, pa protutnjao Novim Sadom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.05.15. | 20:59

Vojvodina u prvih pola sata nadigrala crno-bele, koji su surovo kažnjavali njene promašaje i u derbiju 26. kola Super lige osvojili možda i ključne bodove (4:0)

VolkovJedan je spasao - dva dao! Bilo je atraktivnijih, čak i onih u evropskim takmičenjima, ali Vladimir Volkov je postigao verovatno najvažnije golove u dresu Partizana. Golove koji će, ukoliko se nešto drastično ne promeni u foto-finišu Superlige, vratiti titulu u Humsku 1. Trzaj glavom crnogorskog reprezentativca iz 37. i pravovremena reakcija u 71. minutu derbija presudili su Vojvodini u derbiju 26. kola i istovremeno predstavljali smernicu Parnom valjku na putu ka 26. naslovu državnog prvaka - 4:0.

Levi bek crno-belih odigrao je možda i partiju karijere, bio efikasan pred tuđim golom, kontantan u prodorima po boku, ali će mu Grobari osim slnalažljivosti pred golom Srđana Žakule zauvek pamtiti potez iz prvom poluvremenu, u trenucima kad su Novosađani na krcatom Karađorđu pretili da vrate neizvesnost u šampionsku trku, kad je osujetio jedan od najopasnih napada sastava Zlatomira Zagoričića i tako svoj tim trgne iz početne letergije. Bio je to jedan od presudnih detalja na meču, s obzirom da su Lale imale više od igre u prvom poluvremenu, neprestano stvarale višak i pucale ka Živku Živkoviću, ali nisu imale dovoljno spretnog realizatora, kakav je, na primer, bio upravo Volkov.

Izabrane vesti

U tom delu igre Mijat Gaćinović i Marko Ivanić pokazali su ne samo da su budućnost srpskog fudbala, već i koliko su štoperi crno-belih skloni kiksevima, igrali su se fudbala, brzo ulazili u šanse, mučili Branka Ilića i Gregora Balažica i ko zna u kom pravcu bi se meč odvijao da je posle starta zimskog novajlije u finišu prvog dela nad kapitenom Vojvodine slabi sudija Dejan Dimitrijević pokazao na penal. Zbog načina na koji je mučila lidera na tabeli i šansi Ivanića i Ćirka možda je Vojvodina zaslužila povoljniji rezultat, međutim, Partizan je potvrdio ono nepisano pravilo da veliki timovi pobeđuju i kad ne igraju dobro.

Izuzev nekoliko prodora Andirje Živkovića i Ivana Šaponjića, te šanse Stefana Babovića sredinom prvog dela, gosti su sve do 37. minuta bili u opasnosti da ono što su gradili tokom sezone dovedu u pitanje, ali onda su se oslonili na oružje koje im je u dosta susreta ove sezone donosilo bodove - prekid. I, naravno, u Nikolu Drinčića. Upravo je iskusni vezista bio izvođač slobodnog udarca posle kojeg je Volkov sjajno skočio i efektno glavom matirao Žakulu.

A u drugom delu od starijeg kolege ulogu čoveka zaduženog da stvara paniku u kaznenom prostoru rivala preuzeo je Andrija Živković, izveo korner, posle kojeg je Žakula ispustio loptu, na nju natrčao Volkov i praktično rešio meč, u čijem su finišu Nikola Ninković i Darko Brašanac otklonili sve dileme oko pobednika i postavili rezultat koji, ipak, ne ilustruje pravi odnos snaga na terenu. I da ume da čuva snagu za najvažniji deo susreta - finiš.

Partizan je slavljem pred 5.000 navijača sačuvao pet bodova viška u odnosu na Crvenu zvezdu i srušio možda i najtežu prepreku ka titule, koja sa ove distance izgleda na dohvat ruke.

-------------------------------------------------
VOJVODINA - PARTIZAN 0:4 (0:1)
/Volkov 37, 71, Ninković 89, Brašanac 90+1/

Novi Sad
Stadion: Karađorđe
Gledalaca: 5.000
Sudija: Dejan Dimitrijević (Loznica)
Žuti kartoni: Luković (Vojvodina), (Partizan)

VOJVODINA (4-2-3-1): Žakula – Vasilić, Pekarić (od 84. Novaković), Babić, Nastić – Sekulić, Rogač – Luković (od 64. Asani), Ivanić, Gaćinović – Ćurko;

PARTIZAN (4-2-3-1): Ž. Živković – Bandalovski, Balažic (od 46. Ćirković), B. Ilić, Volkov – Drinčić, Brašanac – A. Živković, Babović, S. Ilić (od 64. Ninković) – Šaponjić (od 74. Grbić).

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK VojvodinaVladimir VolkovSuperligaSrbijaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara