Golovi ne bi trebalo da izostanu

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.09.18. | 10:27

Švedska i Turska ukrštaju koplja u drugom kolu Lige nacija

Turci su beležili dobre rezultate od početka godine, ali im to ne znači mnogo kad ih nije bilo na najvažnijem takmičenju, onom na kojem su Šveđani došli do četvrtfinala. Da stvari budu gore, razočarali su svoje navijače u prvom meču Lige nacija, izgubivši od desetkovane Rusije (1:2). Prilika za popravni im je na gostovanju Švedskoj, sa kojom odmeravaju snage u okviru drugog kola Lige B.

Šveđani su u prvom kolu bili slobodni, a nakon četvrtfinala Mundijala gde ih je izbacila Engleska, odigrali su prijateljsku utakmicu sa Austrijom u kojoj su poraženi (0:2). Međutim, treba imati na umu da su Šveđani na tom susretu nastupili bez većine najvažnijih igrača.
"Liga nacija je novo i zanimljivo takmičenje. Očekujem mnogo uzbuđenja. Poštujemo Tursku. Imaju kvalitetan tim", kratko je poručio selektor švedske reprezentacije Jane Anderson. 

Izabrane vesti

Sa druge strane, Mirčea Lučesku je osvežio tim, neki stariji igrači se iz raznoraznih razloga nisu našli na spisku. Biće potrebno vreme da se sve to uigra.
"Treba nam strpljenje. To je ključna stvar. Ovo su sve dobri igrači, ali potrebno je da budemo mirni i sačekamo da dođu na željeni nivo. Kada stignemo do cilja, bićemo svi zadovoljni, a do tada moramo vredno da radimo", rekao je Lučesku. 

Ako nas pitate, golovi ne bi trebalo da izostanu. Tim Mirčee Lučeskua je na svih pet poslednjih utakmica odigrao GG, a na četiri od tih pet uz 3+. Prethodna dva međusobna meča dobila je Turska, oba sa 2:1.

LIGA B - 2. KOLO:

NEDELJA

Grupa 1
Ukrajina – Slovačka 1:0 (0:0)
/Jarmolenko 80 penal/

Grupa 4
Danska - Vels 2:0 (1:0)
/Eriksen 31, 63/

PONEDELJAK

Grupa 2

20.45: (2,15) Švedska  (3,05)  Turska (3,90) 
 
UTORAK

Grupa 3

20.45:  (2,35) Bosna i Hercegovina  (3,10)  Austrija (3,25) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Liga nacijareprezentacija Švedskereprezentacija Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara